Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, dört katlı binanın zemin katında kalan iki Suriyeli aile, tamirci kılığında eve gelen kimliği belirsiz iki kişi tarafından soyuldu. Hırsızlık şoku yaşayan Suriyeli aileler, karakola giderek şikayetçi oldu.

Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği'ne gelen Suriye uyruklu F.H. (51) Hacivat Mahallesi'nde dört katlı binanın zemin katındaki evine hırsız girdiğini söyledi. Olayla ilgili ifade veren F.H., şunları kaydetti: "Zemin kattaki dairede iki Suriyeli aile olarak kalıyoruz. Dün saat 16.00 sıralarında daha önceden tanımadığım, kollarında dövme olan 28-30 yaşlarında iki bayan 'Tamirciyiz' diye geldiler. Ellerindeki metreyi göstererek tamirci olduklarını söyleyen bayanlar, metreyle eltimin boyunu ölçtüler. Yatak odasında çanta içinden M.D.'ye ait Suriye pasaportu ve 500 lira para ile cep telefonunu alıp kaçan kadınlardan şikayetçiyim." dedi. Cumhuriyet savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ALTINLARLA BİRLİKTE PARFÜMLERİ DE ÇALDILAR

Öte yandan Mudanya ilçesinde girdiği evden ziynet eşlarını çalan kimliği belirsiz hırsız, yatak odasındaki pargümleri de alıp kaçtı.

Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran R.B. (58), Ömerbey Mahallesi'ndeki evine hırsız girdiğini söyledi. Olayla ilgili polis merkezinde ifade veren R.B., "Evime giren kişi ya da kişiler iki adet prlanta yüzük, bir adet inci takımı, bir adet genş altın bilezik, üç adet altın seti, iki adet altın zincir, iki adet sade gerdanlık, üç adet altın takı, on beş adet altın yüzük, on adet altın bileklik, yirmi adet altın küpeyi çalmışlar. Ceketimin cebindeki bin 600 lirayı da çalan hırsız, markalarını hatırlayamadığım 6 adet parfümümü de almış. Ayrıca iki adet altın bilezik ve bir adet sahte altın bileziğin de çalındığını fark ettim." dedi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.