Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile maden ocağında incelemelerde bulundu. Madencilerin yakınlarınını bulunduğu alana gelen Yıldız ve İslam'a bazı kişilerin tepki gösterdiği görüldü.

"15 YAŞINDA ÇOCUK ÇALIŞTIRILDI" TEPKİSİ

Bakan Yıldız, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?", "İnsanlar bile bile ölüme gönderildi", "Canlarımız içerde yatıyor" diye bağıran bazı madenci yakınlarıyla görüştü. Bir madenci yakınının, "15 yaşında bir çocuğu burada çalıştırdılar" şeklindeki serzenişine, "Bunu kim söylüyor, niye ıspatlanmıyor?" diye sordu.

"ÇOCUK ÇALIŞTIRILDIYSA İSTİFA EDERİM"

Madenci yakınının "sosyal medyada yazıldı" ifadeleri üzerine Taner Yıldız, "Bu iddiayı ortaya atanlar ıspatlamakla mükelleftir. 15 yaşında bir çocuğun burada çalıştığını iddia edenler yalancının ve müfterinin tekidir. 15 yaşında çocuk kim ispat etsinler. Burada 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim. Bu iddiayı ortaya atanlar ıspatlayamazsa ne yapacaklar" şeklinde sordu.

Yıldız, kendisine tepki gösteren bazı vatandaşlarla yaptığı konuşma sonrasında ikna ettiği ve öpüşerek ayrıldıkları görüldü.