Antalya’da minibüse arkadan çarpan akaryakıt tankerinin boş olması muhtemel bir faciayı önledi. Kazada tanker şoförü hafif şekilde yaralandı.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Sarısu bölgesi Akdeniz Bulvarı üzerinde, Hasan Koç'un kullandığı 07 VY 522 plakalı tanker, Sarısu durağından şehir merkezine doğru hareket eden Veli Şavıkluyıldız'ın idaresindeki 07 AB 0278 plakalı şehir içi minibüse arkadan çarptı. İçerisinde 5 yolcusu bulunan minibüs çarpmanın etkisiyle kontrolü kaybedip yoldan savruldu. Şoförün kontrolüyle minibüs şarampole yuvarlanmaktan son anda kurtuldu. Tankerin yolda bıraktığı fren izinin 20-25 metre olması dikkat çekti. Minibüse arkadan çarpan tankerin boş olması, olası bir faciayı önledi. Olayda tanker şoförü Hasan Koç, kazayı ufak sıyrıklarla atlatırken, şeker hastası olmasından dolayı tedbir amaçlı yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri her ihtimale karşı tankere soğutma çalışması yaptı. Daha önce de kazaya karışanların yangın söndürme tüpü ile tankere müdahale ettiği öğrenildi.

Kazayı anlatan dolmuş şoförü Veli Şavıkluyıldız, minibüste 5 yolcunun bulunduğunu ve kendi şeridinde seyir halindeyken, tankerin bir anda gelip arkadan vurduğunu söyledi. Şarampole doğru minibüsün yuvarlandığını anlatan Şavıkluyıldız, “Şarampolden toparladım durdum. Minibüste yaralı yok. Tankerin şoförü de şeker hastası olduğu için hastaneye kaldırdılar.” dedi.