Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, son 13 yılda açlık sınırının rekor düzeyde arttığını ifade ederek, “Asgari ücreti vaat olarak vermenize ne gerek var, buyurun yarın asgari ücreti artırın, sizi tutan mı var?” dedi.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada her seçimde taşeron işçilere vaatler vererek oy koparmaya çalışan AK Parti’nin seçimden sonra ortadan kaybolduğunu belirtti. Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Buyurun şu anda hükümetsiniz, verdiğiniz vaatleri yerine getirmeniz için hiçbir engel yok. Toplayın Meclisi çıkarın yasaları. Asgari ücret için kaynak nerede diye bizi eleştiren AKP iktidarı 1 Kasım seçimlerinde telaşa kapılmış ve asgari ücret vaadini artırmıştır. Bunu vaat olarak vermenize ne gerek var, buyurun yarın asgari ücreti artırın, sizi tutan mı var? Biz bunları söyleyince asgari ücret vaatlerini 1 sene sonra 2016’da uygulayacaklarını açıklıyorlar.” Tanrıkulu, AK Parti seçim beyannamesinin havada, taklit ve oy toplamak amaçlı olduğunu savundu.

MHP iktidarında sigortasız çalışanın kalmayacağını ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Beyannamemizde aynen belirttiğimiz gibi sigortasız çalışma ve çalıştırma önlenerek aktif sigortalı sayısı artırılacak ve bu suretle hem sistemin sürdürülebilirliği sağlanacak, hem de sigortalının mağdur edilmesi önlenecektir. Kayıt dışı işçi istihdamına yol açan mevzuat, maliyet, denetim yetersizliği, bürokrasi gibi hususlarda alınacak tedbirlerle kayıt altına alma özendirilecektir. Prim teşvikleri kayıtlı istihdamı artıracak şekilde düzenlenecektir. Çalışma hayatında kontrolsüz göçten kaynaklanan olumsuzlukların giderilmesi için gerekli tedbirler alınacaktır.” Tanrıkulu, MHP iktidarında asgari ücretin alınacak tedbirlerle işverene yük olmadan net 1400 Türk Lirası olacağını söyledi.