Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’de, Şifa Üniversitesi’nin de kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’na yapılan polis baskınını değerlendirdi.

Son dönemde Türkiye’nin çeşitli illerinde eğitim, sağlık, hayır işleri gibi hizmetler sunan derneklere yönelik algı operasyonları düzenlendiğini ve bunların içinin boş olduğunu dile getiren Tanrıkulu, “Bu tip olayları hep duyuyoruz ama arkasından ne olduğu bilgisi gelmiyor. Yani yargıya intikal ettikten sonra ne olduğunu maalesef söylemiyorlar. Tabi çoğu boş çıkıyor. Manisa’daki olay da bunu teyit etti. Türkiye’nin diğer yerlerinde de bu oluyor, burada da muhtemel yine aynı şeyler olacaktır” dedi.

"GEREKÇE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Arama kararıyla ilgili gerekçe üretilmeye çalışıldığını dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “O diğer konularda Manisa’daki gibi gerekçeyi tutturmaya çalışıyorlar. Ben şey gibi görüyorum bu olayı, biraz korkutmaya, bir algı yaratmaya yönelik çabalar gibi geliyor bana. Bir gerekçe üretmeye çalışıyorlar. Sonunun hukuk yolunda aklanacağını ümit ederim. Hukuk uygulanmalı ve düzelmeli.” dedi.

“BAZILARI AKP’Yİ HALÂ TEK BAŞINA İKTİDAR ZANNEDİYOR”

Türkiye’de birçok kurumun belirli bir yozlaşmanın içine girdiğini vurgulayan Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Bunların başında da maalesef hukukla adli sistemimiz geliyor. Bürokraside halâ tek parti iktidarı olduğunu düşünen insanlar var. Bazı yerlerde çark etmeler olmuş, birtakım bakanlıklarda. Ama Adalet ve İçişleri bakanlıklarında halâ AKP’nin tek başına iktidar olduğunu zannedenler var.” dedi.