CHP Genel Başakan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İskenderun ilçesinde partililere yaptığı konuşmada, Suriye olaylarından en çok Hatay'ın etkilendiğini belirterek, "Sınır karşılıklı açık, ticaret karşılıklı açık, insan geçişi karşılıklı açık, her taraf gümrüksüz geçiş, her taraf serbest bölge olmuş, bir gayri resmi serbest bölge var burada." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, cemevi yönetiminin davetlisi olarak geldiği İskenderun’da, önce CHP İlçe Teştilatı'nı ziyaret etti. Tanrıkulu, parti binasında yaptığı konuşmasında, ”Bu iktidarla, IŞİD ve El Nusra zihniyet akrabasıdır. Onlara ev sahipliği yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bu ortam içerisinde Türkiye nereye gidecek.” diye konuştu.

Ülke gündeminde yaklaşan yerel seçimlere ve Suriye olaylarına değinen Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, parti temsilcileri ile yaptığı konuşmasına değinerek, "Cumhurbaşkanı, il ve ilçe başkanlarının mal varlıklarını araştıracak olursanız, Anadolu’da illerde ve ilçelerde başkan bulamazsınız demiş, peki niye, kendi kadrolarını ve neye eğimli olduğunu da çok iyi biliyor. Böyle bir güçle mücadele etmek zorundayız. Yine bu seçimlerde siyasi etiğe karşı, kamunun bütün mallarını elde ettikleri rantla ve büyük güçle ortaya çıkacaklar.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, sınırda yaşanan sorunlara da değinerek, sözlerine şöyle devam etti: “Başbakan Davutoğlu, komşularla sıfır sorun diyordu, bu politikamız şimdi yürürlüğe girdi, sınır komşumuz IŞİD, onlarla sıfır sorun var. 911 kilometrenin 500 kilometresi IŞİD’in kontrolü altındı. Türkiye onlarla hiçbir sorun yaşamıyor. Sınır karşılıklı açık, ticaret karşılıklı açık, insan geçişi karşılıklı açık, her taraf gümrüksüz geçiş, her taraf serbest bölge olmuş, bir gayri resmi serbest bölge var burada. Bu iktidarla, IŞİD ve El Nusra zihniyet akrabasıdır. Onlara ev sahipliği yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bu ortam içerisinde Türkiye nereye gidecek. O nedenle dur dememiz lazım. Bunlara da dur diyecek olan Türkiye’nin birleştirici gücü olan CHP’dir. CHP olarak böyle bir duruma yok demek zorundayız. Beraber hiç birimize yanlış yapmaya hakkımız yok. Haziran ayında bir yarış var ve bu yarışta onları indireceğiz. CHP’nin buna gücü var, hep beraber Türkiye’de CHP’yi iktidar yapacağız.” şeklinde konuştu.