Beslenme alışkanlıklarının yüksek tansiyona sebep olduğu bildirildi. Acıbadem Bursa Hastanesi doktorlarından İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doktor Hüseyin Çelik, tansiyon yüksekliğinden şikâyeti bulunan hastalarına yaşam tarzı ile ilgili değişiklikler önerdiğini söyledi.

Özellikle beslenme alışkanlıklarının yüksek tansiyonu hazırlayan etmenlerin başında geldiğine değinen Çelik, “Aşırı tuzlu gıdalar, şeker ve şekerli besinler, kolalı içecekler, aşırı tüketilen kahve ve çay, katı yağlar ve alkol beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak yüksek tansiyonu ateşleyen unsurların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra, aort damarının kalpten çıktığı bölgedeki darlık, kafa içi basıncının yüksekliği, böbrek hastalıkları, böbrek damarlarının daralması, tiroid bezi hastalıkları gibi unsurlar da yüksek tansiyonu oluşturan nedenler arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Aniden yükselen tansiyonu dengeleyebilmek için limon, sarımsak, kekik, nar suyu, greyfurt gibi besinlerin tüketilebileceğine işaret eden Çelik, bununla birlikte kısa yürüyüşler ile orta yoğunluktaki egzersizin de yüksek tansiyondan şikâyeti bulunanlara, önerilebilecek aktiviteler arasında yer aldığını vurguladı.