İpek Üniversitesi’nde okuyan Tanzanyalı Amin Suwedi, Türkiye’de bulunan Suriyeli ailelerin çocuklarının dramını görüntüledi. Fotoğrafını çektiği çocukların üzerinden 'Suriye dramı'nı anlatan Suwedi’nin fotoğraf sergisi İpek Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde açıldı. Suwedi, 'Suriyeli Çocuk Olmak' temalı ilk fotoğraf sergisinde, Türkiye’de yaşayan Suriyeli çocuklara dikkat çekmek için bu sergiyi fırsat olarak gördüğünü söyledi.

İpek Film Tasarımı Bölümü öğrencisi Amin Suwedi’nin ilk kişisel fotoğraf sergisi, Rektör Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan’ın katılımıyla açıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen Bilkan, her fotoğrafı ayrı ayrı inceleyerek Suwedi’den bilgi aldı. Bilkan, "Amin Suwedi bizim çok başarılı bir öğrencimiz. Öğrenci etkinlikleri içerisinde bu ilk öğrenci sergisidir. Bu serginin en önemli tarafı da bir sosyal sorumluluk duygusu uyandırıyor olmasıdır. Amin, içimizdeki çocukları görüntülemiş. Suriye’den ülkemize sığınan çocukların yaşadıkları dramları, ailelerin yaşadıkları olumsuzlukları bize çok iyi aktarmış. Objektifine takılanlar bu konunun sadece küçük bir kısmıdır. Bize düşen sanatı diliyle, görselin diliyle, sinemanın diliyle daha geniş kesimlerde sorumluluk duygusu uyandırmak amacıyla ön plana çıkarmaktır." dedi. Bilkan, ayrıca öğrenciye sonraki çalışmaları için de her türlü desteği vereceklerini söyleyerek tebrik etti.

Tanzanyalı öğrenci Suwedi, 'Suriyeli Çocuk Olmak' temalı ilk fotoğraf sergisinde, Türkiye’de yaşayan Suriyeli çocuklara dikkat çekmek için bu sergiyi fırsat olarak gördüğünü söyledi. Suwedi, "Üniversitemizin düzenlediği bir yardım kampanyasıyla Suriye vatandaşlarının yaşamlarına tanık olmuştum. Gördüklerim insanlarda gerçekten sefalet vardı. İnsanlarda ümitsizlik, özellikle çocuklar beni çok etkiledi çünkü gözlerinde korkuyu gördüm. Buradaki hayata ve çocuklara dikkat çekmek için böyle bir çalışma yaptım." diye konuştu. Sergiyi çok sayıda öğrenci ve akademisyen ziyaret etti.