Aydın Yıldız isimli vatandaş, İstanbul'da 4 dönümlük tapulu arazisindeki iki katlı evin kendisinden habersizce yıkıldığını, ağaçlarının kesildiğini söyledi. Eşyalarını dahi alamadığını belirten Aydın Yıldız, TOKİ yetkililerinin kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Arazisinin İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı Kayaşehir Fenertepe'de yer aldığını söyleyen Yıldız, “Sabah geldiğimde bu manzarayla karşılaştım. Tapulu yerime girmişler, ağaçlarımı kesmişler. Yani perişanım. Benim buradaki yerimi alacaklar müteahhitle beraber paylaşıyorlar.” dedi.

Lokanta işlettiğini ve dört çocuğu bulunduğunu kaydeden Aydın Yıldız, şöyle devam etti: “TOKİ buraya kentsel dönüşüm yapacakmış. Benim burada Hazine arazisinden 4 dönüm tapulu yerim var. TOKİ beni çağırdı. Bana ‘eğer arsayı bize verirsen senin arsanı başka tapulu bir yerde göstereceğiz. Vermezsen Hazine'de gösterip yıkacağız’ dedi. 17 yaşında 156 ağacım var. Bunlara 56 bin lira teklif verdiler. Ben de kabul etmeyince ‘senin evini yıkacağız’ dediler. Benim evi yıkacaksınız ben nereye gideceğim dedim. Ben de kabul etmedim. Kabul etmeyince sabah gelmişler tebligat yok, evi indirmişler aşağı.”

Evinini gerçek değerinin 8 trilyon olduğunu; ancak yetkililerin kendisine 500 bin lira teklif ettiğini anlatan Yıldız, “Sabah geldiğimde bu manzarayla karşılaştım. Tapulu yerime girmişler ağaçlarımı kesmişler. Yani perişanım. Bütün eşyalar içeride, siz de bakın. Çocuğum burada bana telefon edecek, telefonu elinden almışlar. Tehdit ediyorlar. ‘Vermezsen senin yerin bilmem nerede’ diyor. Benim yerimi başka bir yer gösteriyorlar. Benim buradaki yerimi alacaklar, müteahhitle beraber paylaşıyorlar. Bir sürü ağacım orada, hepsi gitmiş saymadım. 17 yaşındaki ağaçlara kepçe ile girmişler. Geldim son anda kepçeyi çıkardım beni şikayet etmişler. Şimdi karakoldan geldim. Ben de 'evimi yıktılar' diye şikayette bulundum. Ben şimdi nerede duracağım. Evim, eşyalarım hepsi gitti. ‘Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz’ diyorlar. Böyle mi vatandaş mağdur edilmiyor.” şeklinde konuştu.

22 yıllık evlerinin habersizce yıkıldığını vurgulayan Yıldız’ın oğlu Şafak Yıldız ise şunları dile getirdi: "Sabah 9 gibi gelmişler, buraya eşyalarla beraber evi yıkmışlar. Yine arka taraftaki tapulu yerimizdeki ağaçları hep kesmişler. Bizi tehdit ediyorlar. Uzlaşmaya çağırmıyorlar. Avukatımızla görüşeceğiz dediğimizde ‘avukatı sakın karıştırmayın’ diyorlar.”