Bursa’da, tarihi duvarın yıkılması sonucu park halindeki 6 otomobil toprak altına gömüldü. Olayda 6 araç kullanılamaz hale gelirken bir otomobil ise hafif hasar gördü.
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi Şaban Bahçe Sokak üzerinde sabah 04.00 sıralarında meydana geldi. Altı Nokta Körler Derneği’nin bulunduğu arsanın alt tarafındaki tarihi istinat duvarı büyük bir gürültü ile yıkıldı. Bu sırada duvar önünde park halindeki 6 araç kullanılamaz geldi. 16 LLD 87, 10 AJM 88, 16 Z 1285, 16 NJ 879, 16 U 9293, 16 R 8077, 16 CDP 24 plakalı araçların büyük bir bölümü toprak altında kaldı.
Gürültüye uyanan mahalle sakinleri büyük bir korku yaşadı. Mahalle sakinlerinden Zeki Öngüz, kazanın sabaha karşı meydana geldiğini belirterek, “Şu baştaki araba bizim. Sabah görevliler geldi, fotoğrafını çekti. 7 tane araç zarar gördü. Burada daha önce de duvar kaydı, araçlar hasar görmüştü.” dedi.
“PAZARCILAR DUVAR DİBİNDİ ARAÇ İÇİNDE UYUYORLARDI, ALLAH KORUDU”
Göçüğün olduğu alanın karşısında apartmanda oturduğunu söyleyen Münir Liman, olayı şöyle anlattı: “Sabah saat 04.10 geçe oldu. Başta büyük bir gürültü geldi. Ama aşırı bir gürültüydü, bina yıkılması gibi. Önce duvarın bu tarafı indi sonra diğer tarafı indi. Şuan ayakta kalan kısım da tehlikeli, her an inebilir. Allah korudu, burada Salı günü Pazar kuruluyor. Pazartesiden gelen insanlar burada duvarın dibinde araç içinde uyuyorlar. Allah korudu onlara denk gelmedi yani.”