Fatih’teki yaklaşık 1600 yıllık tarihi su kemerine AK Parti’nin dev seçim pankartı asıldı. Bazı vatandaşlar, tarihi esere zarar vermesi gerekçesiyle pankarta tepki gösterdi.

Saraçhane’de bulunan Bozdoğan Kemeri’nin Aksaray’a bakan tarafına AK Parti’nin pankart asması ve bu pankartın çivilerle tarihi kemere çakılması dikkat çekti. Pankartta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğrafının yanı sıra ‘Birlikte daha güçlü’ yazısı yer alıyor. Ayrıca AK Parti pankartının üstünde de ‘Mısır halkının yanında darbecilerin karşısında’ yazılı başka bir afiş olduğu ve bu afişte de Mursi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin bulunduğu gözüküyor. Tarihi kemerin Unkapanı'na bakan tarafında da yine başka bir pankart olduğu görülüyor.

Pankartın uçmaması için çivilerle tarihi kemere çakılması ise birçok vatandaşın tepkisi çekti. Pankartın gereksiz bir şekilde tarihi kemerin üstüne konulduğunu ifade eden vatandaşlar, çakılan çivilerle tarihi yapıya zarar verildiğini önü sürdü.

Romalılar tarafından 4. yüzyılın sonlarında tamamlanan su kemerinin Yunanca adı Valens Su Kemeri’dir. Kemer, Orta Çağ’da yüzyıllar boyunca İstanbul halkına suyu ulaştırdı. Osmanlı döneminde de restore edilen kemer günümüzde de önemine koruyor.