Malatya’da yüzbinlerce lira harcanarak restore edilen tarihi Karakaş Konağı’nda çıkan yangın sonucu büyük çaplı maddi hasar oluştu.

İsmetiye Mahallesi Niyazi Mısri Caddesi’ndeki konakta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar konaktan duman çıktığını görmesi üzerine durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa süre sonra söndürdü. Yangın sonrası 13 yıldan bu yana birçok kez yenilenerek restore edilen konakta ciddi maddi hasar oluştu.

Konak için 2003 yılında 530 bin TL restorasyon harcaması yapılmıştı. Takip eden yıllarda da farklı miktarlardaki ödeneklerle bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmişti. Yangın sonucu onarım çalışmaları için harcanan paralar da boşa gitmiş oldu.

Çevredeki vatandaşlar yangının madde bağımlısı gençler tarafından çıkmış olabileceğini belirtiyor.

Öte yandan konağın duvarlarında monte edilmiş olan güvenlik kameralarının da aktif olmadığı öğrenildi. Kameraların çalışmaması yangının ortaya çıkış nedeninin belirlenmesini de güçleştireceği belirtildi.

110 yıllık konak Malatya’nın ileri gelenlerinden Karakaş ailesine ait olması nedeniyle ‘Karakaş Konağı’ ismi ile anılıyordu.