Erzurum’da CHP’ye ait tanıtım TIR’ı, ‘tarihi eserin silüetini bozduğu’ gerekçesiyle zor kullanılarak kaldırıldı, Kayseri’de ise tarihi Roma Kalesi AK Parti materyalleriyle donatıldı.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere sayılı günler kaldı. Partilerin miting ve tanıtım yapacakları yer tartışmaları da doruk noktaya ulaştı. Son olarak Erzurum’da, CHP’ye ait tanıtım TIR’ı, AK Partili belediye ekipleri ve polis zoruyla meydandan kaldırıldı. CHP hakkında ise ‘tarihi eserin silüetini bozmak’ suçundan suç duyurusunda bulunuldu.

Erzurum’da bunlar yaşanırken Kayseri’de ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın yapacağı miting öncesi Roma İmparatorluğu dönemine ait tarihi Kayseri Kalesi, AK Parti materyalleriyle süslendi. Halen restorasyonu süren orta çağ mimarisine sahip kaleye, dev Ahmet Davutoğlu posteri ve AK Parti amblemi asıldı. Materyallerin ahşap kazıklarla kale duvarına tutturulması ve AK Parti ambleminin altında bir ticari kurum isminin bulunması ise dikkat çekti.

DAVUTOĞLU VE BAHÇELİ YAN YANA

Bu arada partilerin tanıtım afişleri de meydanlarda birbiri aleyhine ağır hakaretlerde bulunan liderleri yan yana getiriyor. Yarın Kayseri’de miting yapacak olan Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tanıtım reklamlarının billboardlarda yan yana gelmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Vatandaşlar, “Devlet törenlerinde bile yan yana gelmemeye özen gösteren liderlerin billboardlarda olsun bir araya gelmesi sevindirici” şeklinde espri yapıyor.