Bursa Nilüfer Belediyesi tarihi Ürünlü Hamamı’nı restore ederek Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği’nin kullanımına verdi. Dernek üyesi kadınlar tarihi hamamda yöresel lezzetleri ikram ederek hayatın içinde daha fazla yer alacak.

Nilüfer Belediyesi geçmişi Roma dönemine dayanan Ürünlü Mahallesi’ndeki tarihi hamamı restore ederek kente kazandırdı. Nilüfer Belediyesi’nin dış cephe ve çatısını özgün olarak restore ettiği Osmanlı döneminden günümüze kalan tarihi Kite-Ürünlü Hamamı’nın açılışı törenle yapıldı.

Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunacakları alan haline getirilen Ürünlü Hamamı’nın açılışı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ve CHP Bursa Milletvekillerinin katılımı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde son günlerde yaşanan terör olaylarına “Terörü ve destekçilerini lanetliyoruz” yazılı şapka ve siyah kurdelelerle tepki gösterildi.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ürünlü’nün yüzyıllar boyunca üretim bölgesi olduğunu söyledi. Ürünlü Mahallesi’nin geçmişinin Roma dönemine dayandığını anlatan Başkan Bozbey, “6 yüz yıllık Osmanlı döneminden geride kalanlardan biri de bugün açılışını yaptığımız, belediyemiz tarafından dış cephe ve çatısı özgün olarak restore edilmiş olan Kite-Ürünlü Hamamı’dır. Bu hamamın iç mekanı Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği tarafından kullanılmak üzere restore edildi. Ben inanıyorum ki Ürünlü’nün birbirinden yetenekli kadınları, burada yerel ürünleriyle gönülleri fethedecektir” dedi.

Başkan Bozbey, tarihi Ürünlü Hamamı’nın yanında bulunan eski yapının da kamulaştırılarak restore edileceğini söyledi.

Ürünlü Kadın Dayanışma Dernek Başkanı Melek Dikme de Nilüfer’de kadınların Başkan Bozbey sayesinde her zaman hak ettikleri değeri gördüğünü söyledi.