Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin Saadet Partisi çatısı altında gireceği Milli İttifak, Hatay'da miting düzenledi. Sıcak havaya rağmen Hatay halkı, mitinge büyük ilgi gösterdi.

Antakya Emlakevleri önünde düzenlenen mitingde konuşan Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Tarihin hiçbir döneminde bu kadar çok Müslüman katli görülmemiştir. Maalesef içinde bulunduğumuz dönemde en karanlık günleri yaşıyoruz. Bugün bu katliamları sadece meydanlarda protesto değil; özellikle elinde yetki olan yöneticiler bunu seçim malzemesi değil, siyasi rant haline çevirmek yerine aktif rol alarak durdurmak için çabalamak zorundadır. İşte biz bunun için yola çıktık.” dedi.

'ALTERNATİF DİYENLERE İŞTE ALTERNATİF'

'Bu ittifak tarihin en önemli noktasında meydana geldi' diyen Çalışkan, şöyle konuştu: “Halkımız 2002’de hele bunları da bir deneyelim dedi olmadı. 2007’de hele bir de Cumhurbaşkanı seçelim öyle görün dediler, bir fırsat daha verildi, 2011'de yine olmadı. Bir de Anayasa'yı değiştirelim dediler gene olmadı. Şimdi artık söyleyecek sözleri kalmadı. Oy verin diyorlar, iyi de niye? Anayasa değiştireceklermiş, bunların anayasa değişikliğinden anladığı tek şey; tek adamlık yönetimine geçmektir. Milli değerlere her zaman sahip çıkan milletimiz, bu Milli İttifak’a da sahip çıkacağına inanıyorum. Böyle bir günde geçmişi temiz iki partinin bir araya gelip var mı alternatif diyenlere işte alternatif işte alternatif.”