Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) milletvekilliği seçimlerindeki veri aktarımının çok iyi olduğunu söyledi. Toros, "Cihan diğer seçimlerde olduğu gibi itidalli ve kontrol edilmiş sonuçları ekranlara getirdi. Hiç kafayı kaldırıp AA'nın sonuçlarına bakma ihtiyacı hissetmedik." dedi.

Türkiye ve dünya milletvekilliği seçimlerini Cihan'dan izledi. Cihan ile çalışan yayın kuruluşları ajansı övgü yağdırdı. Cihan’ı tebrik eden Tarık Toros, "Özellikle biz 2015 seçimlerinde sadece Cihan ile yürüdük. AA ile de çalışmak istedik. Çünkü izleyicilerimiz 'devlet televizyonundaki sonuçlar sizde neden yok?' diye soracak. Fakat AA bizimle çalışmak istemedi. Çalışmamaları da iyi oldu. Çünkü bu seçimlerde gördük ki yüzde 57'lerden, yüzde 40 ile Cihan'ın verilerine geriledi. Bazı kanallarda iki ajansın verilerini harmanlayıp vermeye çalıştı. O da onların çuvallamasına neden oldu. Bir tarafta sahada adam çalıştırmamış bir devlet ajansı ve iktidar partisi lehine yürüyen bir ajans ve öbür taraftan da sonuçları doğru götüren Cihan Haber Ajansı." açıklamasını yaptı.

Cihan'ın itidalli ve kontrol edilmiş sonuçlar verdiğini vurgulayan Toros, "Cihan Haber Ajansı'na bütün yayınlarımız adına teşekkür ederim. Bundan önceki seçimlerde, yani 2007-2009- 2014 seçimlerinde olduğu gibi bizi seyircimize karşı mahcup etmediler. Bu seçimlere gelirken özellikle son iki seçimde anormal bir süreç yaşadık. Yani 2014 ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olmadığı bir şekilde manipülasyonlar oldu. Devletin ajansı (AA) sisteme müdahil oldu ve ilk duyurulmaya başlanıldığı andan itibaren manipülatif diyebileceğimiz bir şekilde iktidar partisi lehine çok yukarıdan başlatarak indirdi. Bu da çok ciddi kafa karışıklığına neden oldu. Cihan ise diğer seçimlerde olduğu gibi itidalli ve kontrol edilmiş sonuçları ekranlara getirdiler." diye konuştu.

"Siber saldırılar mutlaka oldu. Cihan'ın internet sitesinin çöktüğü yönünde haberler aldık ama belli ki Cihan iyi ve güzel önlemler almış." diyen Toros şunları dile getirdi: "Daha sandıkların yüzde 15'i açıldığında bu kadar temiz, doğru ve nitelikli sonuç alınabilir hiç kafayı kaldırıp AA'nın sonuçlarına bakma ihtiyacı hissetmedik. Ve onunla birlikte çalışanların yine afalladığını gördük. Artık bu tür konuların sorgulanması gerektiriyor. Siz nasıl ve hangi imkanlarla bunları yapıyorsunuz? Hangi dataları nereden alıyorsunuz? Tıpkı seçim güvenliği gibi buda sorgulanmalıdır. Ben eminim Cihan'da kendi sistemini açar AA'da açsın sistemini görelim."