Anadolu Aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklısı cinsi köpekler, Aksaray 2. Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarı'nda yine ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Aksaray 2. Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarı 12 Mart Perşembe günü kapılarını ziyaretçilerine açtı. Üç gün sürecek fuara ilgi büyük. Anadolu Aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklısı cinsi köpekler, fuarda yine ziyaretçilerin gözdesi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz, Aksaray ilk defa düzenlenen 2. Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarı'nda, Anadolu Aslanı olarak bilinen Aksaray Malaklısı cinsi köpeklere oldukça yoğun ilgi var. Aksaray 2. Tarım ve Hayvancılık Teknoloji Fuarı'na 2 adet Aksaray Malaklısı ile katıldıklarını dile getiren Başkan Tıpırdamaz, aynı zamanda fuarda köpeklerin satışını da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fuarda Malaklı köpeklerinin satışında yapıldığını vurgulayan Başkan Tıpırdamaz, Fuarda, Aksaray Malaklısı cinsi köpekler yoğun ilgi görüyor. Aynı zamanda fuara şehir dışından gelen ziyaretçiler, standımızda gelerek Malaklı cins köpeklerle fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. Aksaray'ın tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar. Müzelerin korumasını yapan bu köpekler, Türkiye'nin her yerine dağılmış ve Aksaray Malaklısı olarak marka haline gelmiş durumda. Bu cins köpekler, sürüde kurda, zararlı gördüğü her şeye karşı agresiftir. Malaklılar küçüklükten itibaren insan içinde büyürse, insandan zarar gelmeyeceğini bildiği zaman, en uysal köpek haline gelir. Bu durum tamamen yetişme koşullarına bağlı.

Malaklıların olduğu standı çok sayıda yetkilinin de ziyaret ettiğini dile getiren Tıpırdamaz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı başta olmak üzere, yeni çiçeği burunda Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın da standı ziyaret ettiğini dile getirdi.