Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Harmanlı köyünde yapılacak toplulaştırma görüşmelerinde eşkıya gerginliği yaşandı.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen toplulaştırma çalışmaları kapsamında Karayolları ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle Harmanlı Köyü’ne gelen Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, köylülerle bir araya geldi.

Küsek’in, toplantıda Harmanlı Köyü’nde bulunan tarım arazilerinde toplulaştırmaya gidileceğini söylemesi üzerine tepki gösteren köylüler, “Biz toplulaştırma istemiyoruz. Otoyol projesinde bize kadar her yerde kamulaştırma yapıldı ve herkese parası ödendi. Bize gelince bedavaya iş yapmak istiyorsunuz. Biz buna karşıyız ve toplulaştırma yaptırmayacağız” şeklinde tepki gösterdi.

Bunun üzerine Genel Müdür Gürsel Küsek’in, “İsteseniz de, istemeseniz de bu toplulaştırma yapılacak” sözleri ortamın gerilmesine sebep oldu. Köylülerin ısrarla “Yaptırmayacağız” yönündeki açıklamaları üzerine masaya yumruğunu vuran Küsek toplulaştırmaya karşı çıkan bir yaşlı kadına, “Ya kadın ne diyorsun sen” diye bağırdı. Ardından da köylülere “Eşkıya mısınız” diye seslendi.

Küsek’ün bu sözü üzerine köylüler ile genel müdür arasında gerginlik yaşandı. Köylülerin toplulaştırmaya karşı olan tutumları değişmeyince Küsek, “Bu işi şuan için durduruyoruz” diyerek köyden ayrıldı.

Köylüler ile Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek arasında geçen tartışma amatör bir kamera tarafından görüntülendi.