DenizBank açıklamasına göre, tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran özel banka olan DenizBank, toplumsal sorumluluk vizyonu kapsamında sektöre yönelik desteğini sürdürüyor.

Bankanın bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile tarımın gelişimine destek olma çalışmalarının bir parçası olan "Tarıma Değer Katanlar" yarışması sonuçlandı.

Ankara'da düzenlenen ödül töreninde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun ve ödül almaya hak kazanan yarışmacılar hazır bulundu. 

Gökhan Sun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen bu yarışma ile tarıma değer katan ve toplumda fark yaratacak projelerin yaygınlaşmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Tarım bankacılığına başladıkları ilk günden bugüne üreticileriyle sürekli iletişim halinde olduklarını, hayatlarına değer katmayı ve hayatlarında değerli olabilmeyi önemsediklerini aktaran Sun, şunları kaydetti:

"Bugün çiftçimizle aynı dili konuşabilmenin, aynı hedefe birlikte yürümenin mutluluğu içindeyiz. Tabii tarımın finansmanı yanında sosyal alandaki çalışmalarımıza da her zaman önem verdik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız öncülüğünde birçok  projeye imza attık. Tarıma Değer Katanlar Yarışması da bu yöndeki çabalarımızın bir meyvesi olarak öne çıkıyor. Yarışmaya çalışmalarıyla katılarak ödül almaya hak kazanan tüm yarışmacıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. DenizBank olarak üreticimize destek vermeye bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz."

52 İl Müdürlüğünden 11'i kadın, 48'i erkek olmak üzere 59 bireysel çalışma ve 43 adet projeli çalışmadan oluşan toplam 102 proje, yarışmada aday gösterildi.