Türkiye’nin ilk tarım müzesi, EXPO 2016 Antalya'nın gerçekleştirileceği sergi alanına yapılıyor. Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi’nde 12 bin 500 yıl öncesinin tarımından günümüze tarihi bir yolculuk gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya’da Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi projesi tamamlandı ve 5 Haziran’da inşaat çalışmalarına başlandı. Müzede, Türk tarımı hem görsel hem de işitsel araçlarla anlatılacak. Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi’nde 12 bin 500 yıl öncesinin tarımdan günümüze, bir anlamda tarihe yolculuk da yapılacak.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, başak şeklinde bir mimariyle tasarlanan Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi’nin, 7 bin 457 metrekare alan üzerine inşa edileceğini açıkladı. Suiçmez, “Geçmişten günümüze tarım alanındaki gelişmeler ve tarım makinalarının sergileneceği müzenin 3 bin 281 metrekaresi açık sergi alanı, 2 bin 78 metrekaresi kapalı sergi alanı, 197 metrekaresi de geçici sergi alanı olarak planlandı. Çok amaçlı salon ve laboratuvarın yer aldığı müzenin dış cephesi de yaşayan duvar olarak inşa edilecek.” açıklamasında bulundu.

Bu yılın aralık ayı sonunda tamamlanması hedeflenen Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi 40 milyon liraya mal olacak.