Adana’da yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağış ve dolu sonrası yollar göle dönerken bazı evleri de su bastı. En büyük korkuyu ise çiftçiler yaşadı. Tarımın kalbi olarak nitelenen Çukorova'da etkili olan dolunun ürünleri ne oranda etkilediği ise henüz bilinmiyor.

Adana’da öğleden sonra etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için koşuştururken, yollar da adeta göle döndü. Bir müddet etkili olan sağanak ilerleyen dakikalarda doluya çevirdi. Bilye büyüklüğündeki dolular tarımın kalbi olarak nitelenen Çukurova çiftçisinin yüreklerini ağza getirdi.

Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı Mutlu Doğru, dolu yağışının ovayı ne oranda etkilediğinin henüz belli olmadığını belirtti. Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ise dolunun afet şeklinde yağdığını ifade ederek, "Etkisi yarın belli olur. Şu an itibariyle bize ulaşan bilgi yok. Eğer etkili olduysa her üründe zarara neden olur. Ovada buğdaydan tutun kavun, karpuz, narenciyeye kadar bütün ürünlerde zararlı olabilir. Umarız ovada fazla etkili olmamıştır." dedi.