Mersin’in Tarsus İlçesinde Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde uygulanan zulüm protesto edildi.

Tarsus Ulu Camisinde kılınan namaz sonrasında camii bahçesinde bir araya gelen Ashab-ı Kehf Platformu üyeleri ve duyarlı vatandaşlar, Doğu Türkistanlılara uygulanan Çin zulmünü yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Ekrem Kılınç, Doğu Türkistan’ın yıllarca Çin zulmüne maruz bırakıldığının altını çizdi. Kılınç: “Zulmün son durağı, dinî, millî ve kültürel köklerinden kopartılmak istenen, Kur’an okuduklarında dayak yiyen, Kur’an öğrenmek istediklerinde hapislere atılan, daha doğmadan yasaklarla karşılaşan, eğer devlet tarafından ‘fazlalık’ olarak addedilirlerse annelerinin karınlarından zorla çıkartılıp öldürülen, kendi dillerini, tarihlerini öğrenme hakları ellerinden alınan, istedikleri üniversiteye giremeyen, istedikleri işte çalışamayan; gözlerini açtığı andan itibaren ‘Sincanlı’ olduğuna inandırılmaya çalışılan bir tutsaklar ülkesi ‘Doğu Türkistan’ olmuştur.” dedi.

Yaşanan zulmün bir soykırım olduğunu belirten Kılınç, açıklamasının devamında, “Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Türkistanlılara yönelik etnik temizlik ve asimilasyon politikası uygulayarak kuruluşundan bu yana binlerce Doğu Türkistanlı kardeşimizi hunharca katletmiştir. Geçmişten günümüze kadar Doğu Türkistan bölgesinde yaşanan katliamlar, tamamen bir ‘Soykırım’ niteliği taşıyor.” diye konuştu.

Platform sözcüsü Hilmi Tuzcu’nun, özelde Doğu Türkistan ve genelde tüm Müslümanlara yaptığı duanın ardından grup sessizce dağıldı.