Ünye El Ele Derneği 'Minik Ayaklar Üşümesin' projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara bot dağıtımı başlattı.

Proje, derneğin kurucularından psikolog Eyüp Yeniyıldız tarafından, Ünye’nin yüksek kesimindeki bir mahallesinde okula giden bir kız çocuğunun yırtık naylon lastiklerini dikerek okula gitmesi ile hayata geçirildi. Yeniyıldız, “Benim çocuğum marka ayakkabı giyerken bu kızımız naylon lastik giymesi ve en üzücü olanı ise yırtık bir lastiği dikerek giymesi beni çok etkiledi.” diyerek, hızlı bir şekilde bu ihtiyaç sahibi çocuklara yardım için kampanya başlatılmasına önayak oldu.

Derneğin kurucu üyelerinden sosyolog Bahar Soytürk, “Derneğimizin kurucu üyelerinden olan Eyüp Yeniyıldız’ın, Ünye’nin yüksek kesimlerindeki sosyal incelemeler çerçevesinde oradaki çocukların ayakkabı ve diğer kıyafet ihtiyaçları anlamında, yoksulluklarını ve yoksunluklarını gördükten sonra bunu bizimle paylaşması ve sonrasında da onlara nasıl yardım edebiliriz için tartıştık. Eyüp Bey'in, 'Benim çocuğum marka ayakkabı giyerken bu kızımız naylon lastik giymesi ve en üzücü olanı ise yırtık bir lastiği dikerek giymesi beni çok etkiledi. Allah aşkına naylon lastiği dikerek giyeniniz oldu mu?

Fotoğrafını da çekmiş zaten. Dernekteki tüm üyelerimize gösterdi. Bizler de esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelelim, 'Minik Ayaklar Üşümesin' projesi başlatalım dedik. Bu kapsamda 55 bot dağıtıldı. 20 tane de dağıtılmaya hazır botumuz var. Yine ayrıyeten 85 bot siparişimiz daha oldu. Ondan sonra bize verilen sayıya göre eksik kalan 50 botumuz daha kalıyor. Toplamda ise 250’ye yakın bir bot dağıtımı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Soytürk, bu kapsamda hem ihtiyacı olanların tespit edilmesi hem de botların telafisi için destek beklediklerini ifade etti.