Türkiye’nin zeytin üretim üssü Gemlik’te bir taş ocağından dökülen su ve mıcır, zeytin ağaçlarını kuruttu. Çakıl taşlarının zeytin ağaçlarının yarısına kadar yükseldiği görüldü. Olayın gazeteciler tarafından görüntülenmesinin hemen ardından taş ocağı işletmecileri zeytinlik sahibiyle görüşerek, şikayetçi olmamasını, gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Gemlik’e bağlı Cihatlı köyünde faaliyet gösteren bir taş ocağından dökülen çakıl taşları (mıcır) ve su zeytin ağaçlarına zarar verdi. Köy sakinlerinden Ali Alp, “Ağaçlarıma büyük zarar verildi, taş ocağından gelen su ve çakıl zeytin ağaçlarımı kuruttu. 50 kilo meyve veren ağaçlarım şimdi kuruyor. Ben bu konuyla ilgili senelerce uğraşıyorum. Hiç girişimde bulunmadılar. Bugünden itibaren kanuni yollardan hakkımı arayacağım." dedi.

Cihatlı köyü Muhtarı İsmail Altay ise şunları kaydetti: "Taş ocaklarının çalışmalarından dolayı verdiği zarar arazilerimizi talan ediyorlar. Gemlik’in en önemli zeytin üretim merkezi Cihatlı’da ağaçlar kuruyor. Yaklaşık 150 kamyon malzeme vatandaşın arazisine dökülmüş. Daha önce de bu tür işlemler yapılmış. Tesisin verdiği zarardan dolayı vatandaşlarımız mağdur durumda. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapacağız. Çakıllar taş ocağından geldi. Kendileriyle görüştüm, ‘Bugün, yarın’ dediler. Şimdi gidip gerekli şikayetlerde bulunacağız. Yaklaşık 50 bin lira zararı var. Dava açacağız."

Rasim Yeşilpınar isimli köy sakini de "Tesislerden şikayetçiyiz, ağaçlarımız kuruyor. Mıcır geliyor. Bizim araziye mıcır diğer araziye su geliyor." diye konuştu.

GAZETECİLERİN HEMEN ARDINDAN GELEN YETKİLİLER ARAZİYİ TEMİZLETTİRDİ

Olayı görüntüleyen Cihan Haber Ajansı ekibinin zeytinlikten ayrılmasının hemen ardından Ali Alp’in yanına gelen taş ocağı yetkilileri, Alp’e şikayetçi olmamasını, arazideki çakılların ve suyun temizleneceğini söyledi. Gazetecilerin ayrılmasından sonra zeytinliğe taş ocağı görevlilerinin gelerek çakılı temizledikleri öğrenildi.