Kırıkkale’nin Hacılar beldesinde bulunan Gama İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşaatında çalışan taşeron işçiler, 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı.

Eylem nedeniyle güvenlik güçleri ile işçiler arasında kısa süreli arbede de yaşandı. Güvenlik güçleri gazetecilerin görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

Santralde yaklaşık 80 kişinin soğuk demirci olarak çalıştığıklarını açıklayan Musa İnci isimli işçi, işlerinin sonuna gelmelerine rağmen 3 aydır maaş alamadıklarını söyledi. Sosyal haklarını da alamadıklarını açıklayan İnci, “Bankaya maaşlar asgari ücretten yatırılıyor. Geri kalan yok. Elektrik ve su borcunu ödeyemez duruma geldik. Çocuklarımız bizden ekmek bekliyor.” dedi.

Sigortalarının taban maaştan yattığını iddia eden işçiler, “Kredi ve ev kiralarını veremiyoruz. Ev sahibi kapıya dayandı. Biz şu anada mezarda yaşıyoruz. Bizler taşeron firmanın biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Taşeron olduğu sürece her yerde hep böyle olur. Devletimizin buna çare bulması gerekir. Bizde ağır işte çalışıyoruz. Her türlü hakkı verilmesi gerekir.” diye konuştu. Günde yaklaşık 9 saat çalıştıklarını belirten işçiler, mesai verilmediğini, artı saatlerin üzerine yatıldığını kaydetti.