Gaziantep'te hastanelerde çalışan taşeron işçilerin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı AK Parti mitingine zorla götürülmek istendikleri, gitmedikleri takdirde de işten atılma tehdidiyle karşılaştıkları öne sürüldü. Türkiye Kamusen Gaziantep İl Temsilcisi Bekir Avan, “Milletimiz, ekmeğiyle, onuruyla, şerefiyle, haysiyetiyle tehdit edilmekte.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gaziantep'teki yapacağı miting öncesinde yine baskıyla meydanlara bindirilmiş kıtaların doldurulmasına ilişkin çalışmaların yapıldığını vurgulayan Avan, “Özellikle hastanelerde çalışan taşeron işçiler 'Başbakan'ın mitingine gelmezseniz işinize son veririz, kesinlikle oraya gelmek zorundasınız' diyerek ekmeğiyle tehdit edilmiştir. Meydanlarda medya aracılığıyla kendilerini demokratik gösterenlerin, yine meydanlara tehditle kalabalıkları indirip, taşeron işçileri, dar gelirli olup sosyal yardım alanları bu anlamda tehdit ettikleri ile ilgili duyumları öteden beri duyuyorduk. Ama bu duyum şehir efsanesi değil. Gaziantep'te gerçek halde çok yakın çevrelerimizden duyuyoruz. Bu kişiler 'Zaten zor geçiniyoruz, ismimiz ortaya çıktığı anda evimize ekmek götüremeyiz, bu şartlarda mitinge gitmek zorundayım' diyerek durumu iletmişlerdir. İsimlerinin söylenmesini istememektedirler. Biz arkadaşlarımız aracılığıyla biliyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep'te Davutoğlu'nun meydana doldurmak istediği kalabalığın, parayla, taşeronlarla, sanayici ve işadamlarının fabrikalarından gönderdiiği insanlardan oluşacağını dile getiren Avan, “Türkiye'de demokrasi değil, dikta yönetimi adeta hüküm sürmekte. Bu anlamda Türkiye'nin, hukuk devletine, adalete, kendi değerlerine, kardeşliğe geri dönmesi lazım. Milletimiz ekmeğiyle onuruyla, şerefiyle haysiyetiyle trehdit edilmetke.” ifadelerini kullandı.