Edirne’de yaşanan nehir taşkını geride kum ve çamur yığını bıraktı.

Bulgaristan’daki yağışlar sonrasında Meriç ve Tunca nehirleri taştı. Rekor seviyede gerçekleşen yükselişin ardından su altında kalan bölgeler taşkına teslim oldu. Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan Meriç ve Tunca köprülerini adeta yutan sel nedeniyle 5 bin kişinin yaşadığı bölgenin karadan bağlantısı kesildi. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte 3 günlük esaret sona erdi. Nehir seviyesini normale dönmesiyle birlikte bölge rahat nefes aldı. Suların çekilmesiyle işyerlerine giden esnaf korkunç bir manzara ile karşılaştı. Suyun çekilmesiyle birlikte işyerleri kum ve çamurla doldu.
İşyerindeki eşyaları akıntının şiddeti, suyun aşırı yükselmesi nedeniyle yer değiştirdi. Taşkından geriye bir enkazla karşılaşan esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor. Çalışanlarıyla birlikte günler sonrasında işyerine giden esnaf, kum ve çamuru temizlemeye çalıştı.

Bu arada Meriç ve Tunca su seviyesi normale dönüyor. 2 bin 150 metreküp/saniye seviyesine ulaşan nehir suyu bin 225 metreküp/saniyeye geriledi.