Mersin'in Silifke ilçesinde, Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 3 yıl önce hurdaya çıkarılan ve Taşucu Turizm İşletmeciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne Hibe edilen 65 yıllık savaş gemisi batırıldı.

Projenin sahibi Silifke Sulama Kooperatifi Kurucu Müdürü Ersin Akdoğan, 3 yıl önce hurdaya çıkarılan gemiyi Taşucu Limanı'ndan bir yat yardımıyla batırılacak olan bölgeye götürdüklerini güvenli bir şekilde geminin batırıldığını söyledi.

Pek çok ören yeri, kuş cenneti ve muhteşem bir denize sahip olmalarına rağmen su altı ve su üstü sporlarında oldukça yetersiz kaldıklarını ifade eden Akdoğan, "Bunları geliştirmek için 'neler yapabiliriz' diye düşünürken, araştırmalarımızı yaparken Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı olan SG-113 gemisinin tarafımıza hibe edilmesi için valiliğimiz aracılığıyla talepte bulunduk." dedi.

Batık yapılacak alanla ilgili araştırmaları tamamladıklarını kaydeden Akdoğan, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte projeye imza attık. Bizim sit alanlarımız çok fazla. Ören yerleri ve deniz altı arkeolojisine de zarar vermemek için birlikte çalışmalarımızı yaptık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan iznimizi aldık. Çalışmalarımızı da tamamlayarak çeşitli deniz tabiatına yuva yapmak, pek çok canlıya ev sahipliği yapmak üzere ve dalış turizmine katkıda bulunmak üzere gemiyi denize batırdık." diye konuştu.

Bölge turizmine büyük katkı sunacağını belirten Akdoğan, "Yabancı misafirlerimiz bu geminin batırıldığı bölgeye çok rağbet gösterecektir. Aynı zamanda bu alanda olta balıkçılığı da gelişecektir. Bu gemi 1950'li yıllarda Almanya'dan geldi. Resmi yazışmalar sonrası gemiyi Silifke'ye getirdik. Bu gemi Silifke turizmine büyük katkı sunacaktır." ifadelerini kullandı.

Taşucu Turizm İşletmeciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Saden Sayın ise bölge turizminin gelişmesi anlamında güzel bir çalışma olduğunu vurguladı. Bununla birlikte birçok yeni projeyi hayata geçirmek için mücadele ettiklerini belirten Sayın şunları söyledi: “Bölgemizin gelişmesi için yeni çalışmalarımızda mevcut. Zaman zaman Olgunlaşan projeleri hayata geçireceğiz. Batırılan gemiyle dalış turizmine büyük bir katkı sunduğumuz düşünüyoruz.”