Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'nde ‘Yat Şenliği’ düzenlendi. Yat turizmine dikkat çekmek için gerçekleştirilen şenlik, festival havasında geçti.

Taşucu Yat Limanı’nda, Kaymakamlık himayesinde Silifke Belediyesi, Taşucu Gezi Tekneleri Yatçılar Kooperatifi, Silifke Turizmi Tanıtma Geliştirme Derneği, Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu işbirliğinde yapılan şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Silifke Belediyesi Folklor Ekibi halk oyunları oynadı. Devamında Ulu Resort Otel Dans Grubu sahne aldı. Yine otelin akrobasi ekibi bir gösteri yaptı. Şenlikte katılımcılara 2 bin adet balık ekmek ve tatlı ikram edildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ilçenin tarihi eserleri, doğal güzelliklerine rağmen turizmden şimdiye kadar yeterli payı alamadığını belirtti. Uzuncaburç’u, Astım Mağarası'nı, Cennet- Cehennem'i, Ayetekla'yı, Silifke Kalesi'ni görmemiş Silifkelilerin bulunduğunu aktaran Cinbir, “Yaylalarıyla, ovalarıyla, tarihi ve turistik yerleriyle, gelin Silifkeliler olarak önce biz ilçemizi tanıyalım. Silifke’nin potansiyelini bir ortaya koyalım ve bunu pazarlayalım. Millet olarak zenginliklerimizi, kaynaklarımızı iyi kullanmak durumundayız.” dedi.

HEDEFİMİZ 500 BİN KİŞİYİ AĞIRLAMAK
Bu yıl ilk kez düzenledikleri şenlikle yat turizmine dikkat çekmek istediklerini belirten Silifke Turizmi Geliştirme Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Küçük, hedeflerinin 500 bin turisti ağırlamak olduğunu belirtti. Geçen yıl 100 bin kişiye hizmet verdiklerini dile getiren Küçük, “Burada tatil yapmak isteyenlerin bize bir telefon açmaları yeterli. Yer neresi olursa olsun evlerinden alıyor, yat turunda doyasıya eğlencenin ardından tekrar evlerine bırakıyoruz. Sabah saat 10.00’da başlayan yat turumuzda Akdeniz’in en güzel 4 koyunu gezdiriyoruz. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, meyve ikramı, animasyon gösterileri, dans yarışmaları, deniz, güneş ve canlı müzik eşliğinde konuklarımızı en iyi şekilde ağırlıyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından şenliğe katılanlar Taşucu sahilinde yat turuna katılarak denizin keyfini çıkardı.