Bayram tatilinin dokuz güne çıkmasıyla memleketlerine ve tatil beldelerine akın edenlerin dönüşleri dünden itibaren sürüyor. TEM Otoyolu Kocaeli kesiminin bazı noktalarında sürücüler, dur kalk ilerlemek zorunda kalıyor. Sürücüler erken dönüşe geçmelerine rağmen saatlerce yolda olduklarından yakındı.

KOCAELİ'DEN İTİBAREN İSTANBUL YÖNÜ YOĞUN

Kurban Bayramını memleketlerinde geçirmek için İstanbul’dan çıkan tatilciler, 28 Eylül 2015 Pazartesi günü okulların açılması dolayısıyla dünden itibaren dönüş yoluna girdi. Tatilciler, erken dönüşe geçmesine rağmen trafik çilesi yaşıyor. TEM Kocaeli kesiminin bazı noktalarında yoğunluk oluşuyor. Bursa yönünden gelen araçlar da 'Kandıra Turnikeleri' olarak da bilinen İzmit Doğu Turnikeleri’nden TEM’e girdiğinden burada yoğunluk daha da artıyor. Bekirdere Rampası’nda araçlar en fazla 10-15 kilometre hızla ilerleyebiliyor. Zaman zaman meydana gelen hasarlı kazalar ise trafiğin durmasına sebep oluyor. Buradaki trafik, Gültepe Viyadüğü ve tüneller geçilip TEM’in Batı turnikelerinden itibaren yolun yeniden 3 şeride çıkmasında biraz rahatlıyor. Ancak, Kocaeli sınırlarından itibaren İstanbul yönüne doğru yoğun trafik gözleniyor. İstanbul'dan Ankara yönüne ise akıcı bir trafik hakim.

'SAKARYA’DAN KOCAELİ’NE 2,5 SAATTE GELDİK'

Öte yandan, sürücüler erken dönmelerine rağmen trafiğe yakalanmaktan yakındı. Trafiğe yakalananlardan Esat İnan, "Sakarya’dan yola çıktık. Kocaeli’ne 2,5 saatte geldik. İstanbul’a gidiyoruz. Umarım Kocaeli’nden İstanbul’da 4-5 saatte varırız. Burada dinleniyoruz. Trafik hakkında söylenecek bir şey yok. Görüyorsunuz durumu. Herkes erken dönüşe geçti. Herkes aynı şeyi düşündüğü için trafik daha da kalabalık oluyor." dedi.

Ali Aktaş ise "Bilecik’ten geliyorum. Bilecik’ten Kocaeli’ne gelene kadar yollar güzeldi. Kocaeli sınırına girdikten sonra araçlar dur kalk ilerliyor. Bu trafikte zor gideriz İstanbul’a." diye konuştu.

Ramazan Ataş da "Trafikle burada karşılaştık. Kastamonu’dan geliyorduk. Herkes erken yola çıkmış. İstanbul’a kaç saatte varacağımızı bilmiyoruz." diye yakındı.

'HERKES ERKEN YOLA ÇIKMIŞ'

Ahmet Aydın da "Tokat’tan geliyoruz. 12 saatte ancak Kocaeli’ne geldik. Kocaeli’nden İstanbul’a 4-5 saatte ancak gideriz. Pazartesi günü okullarda açılıyor. Herkes erken yola çıkmış." ifadelerini kullandı.

Fatih Öztürk ise erken yola çıktıklarını belirterek, "Trafiğe yakalandık. Herkes bizim gibi düşündü erken döndü. Sakarya’dan çıktım. İstanbul’a 2,5 saatte varırız ancak." diye konuştu.

Mehmet Cebeci de aracının yolda kaldığını belirterek, tamir etmeyi beklediğini anlatıpşunları söyledi: "Çalıştırmayı bekliyoruz. Ben Bursa’dan geliyorum. Kocaeli’ne 2,5 saatte geldim. İzmit’te yoğun. Herkes erken dönüşe geçmiş. Yarın Pazar dönülür, yakın çevreye gidenler erken dönüşe geçmiş. O yüzden trafik yoğun. Buradan sonra Allah bilir. Böyle trafik giderse gece yarısı varırız."