Yaz mevsimin gelmesi ve okulların tatile girecek olması dolayısı ile vatandaşlar şimdiden tatil hazırlıklarına başladı. Yozgat’ta oto tamir ustaları, tatile çıkacak vatandaşları araçların yazlık bakımlarını yaptırmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Yozgat 100. Yıl Sanayi Sitesi'nde uzun yıllar oto tamir bakım servisi olarak faaliyetini sürdüren Durmuş İşbilen, tatile çıkacak vatandaşların mutlaka, araç bakımlarında yazlık lastiklerin yanı sıra fren, şanzıman, diferansiyel bakımları ve motor yağı ve akü kontrolü yapılarak radyatöre antifriz konulması gibi tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Yazlık bakım yapılmayan araçla yola çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Durmuş İşbilen, “Tatile çıkacak vatandaşların mutlaka araçlarına yazlık bakım yaptırmaları gerekir. Arızanın ertelenmesi durumunda yada ihmal edildiği takdirde çok ağır hasarlara yol açabilir. Bu yüzden araç bakımı hem güvenli bir yolculuk açısından hem de araçların arıza vermemeleri bakımından hayati önem taşıyor.” dedi.

Ufak bir bakımla sürücülerin güvenli bir seyahat yapabileceğini söyleyen İşbilen, "Sürücülerimiz radyatör suyu, motor yağı, fren balataları, fren hortumları ve fren hidroliği gibi aksamları mutlaka kontrol ettirsinler. Ayrıca eski, ömrünü tamamlamış lastiklerin de mutlaka değiştirilmesi gerekir. Araç sahipleri hem kendi can ve mal güvenliği hem de başkalarının güvenliği için mutlaka araçlarına yazlık bakım yaptırsınlar." uyarısında bulundu.