Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi tarafından kadın doğum ve çocuk polikliniklerinin yer aldığı ek binada anneleriyle birlikte hastaneye gelen ve tedavi amaçlı hastaneye gelen çocukların tedavi olurken güzel vakit geçirebilmeleri için çocuk oyun odası açıldı.

Açılan oyun odasında çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri çeşitli oyuncaklar da bulunduğunu belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, çocuk odasıyla birlikte yine hastane bünyesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için de ayrıca bir oda açtıklarını, isteyen kişlilerin bu odaya kullandıkları ya da yeni alınmış çocuk ve bebek elbisi bırakarak destek olabileceklerini söyledi. Çocuk ve kadın doğum polikliniklerinin bulunduğu ek binada uzun süredir çocuk oyun odası açmayı planladıklarını ve bunun da şimdi gerçekleştiği için mutlu olduklarını ifade eden Başhekim Akay, çocuk oyun odasının açılmasında emeği geçen herkes teşekkür etti. Akay, şöyle konuştu: "Oyun, çocukların zihinsel gelişimi için çok büyük bir faaliyettir. Biz de hastanemiz bünyesinde bu imkanı sağladığımız için çok mutluyuz. Açılan bu oda sayesinde bir yandan gerek hastaneye tedavi olmaya gelen çocuklar tedavi olurken diğer yandan ise bu odada oyun oynayarak güzel vakit geçirebilecekler. Ayrıca annesiyle birlikte gelen çocuklar da yine annelerinin tedavisi devam ederken bu odada gönüllerince eğlenip hoşça vakit geçirme fırsatı bulacaklar."

Hastane bünyesinde elbise ve oyuncak odası oluşturduklarını da ifade eden Başhekim Yaşar Akay şunları ifade etti: "Hastanemiz bünyesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerimize yönelik de çocuk ve bebeklerinin faydalanabileceği elbise ve oyuncak odası oluşturduk. Bu odalarımıza isteyen kişiler gerek kullanmadıkları evde duran elbise ya da oyuncakları gerekse sıfır olarak alabilecekleri oyuncak ve elbiseleri bağışlayabiliyorlar. Burada toplanan elbise ve yuncaklar sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları karşılanmış olacaktır. Şimdilik sadece çocuk ve bebeklere yönelik olarak çalışmamız devam etmektedir. İnşallah her geçen gün bunu genişletmeyi hedefliyoruz. Ben tüm bu çalışmalarda emeği geçen gerek personellerimize ve gerekse yönetim kadromuza çok teşekkür ediyorum."