Yoldaki menfezlere döşenen patlayıcılar nedeniyle bugün öğle saatlerinde çift taraflı olarak trafiğe kapatılan Bitlis’in Tatvan-Van karayolu yolda yapılan bomba temizliğinin ardından trafiğe açıldı.

PKK’lılar tarafından Van yolundaki menfezlere patlayıcı döşendiği ihbarını alan güvenlik güçleri öğle saatlerinde çift taraflı olarak Tatvan-Van karayolunu ulaşıma kapatmıştı. Tatvan-Van karayolunun Tatvan ilçesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Yeşilmezre mevkiinde arama ve tarama çalışması yapan güvenlik güçleri burada bulunan 3 ayrı menfeze el yapımı tahrip gücü yüksek patlayıcı döşendiğini tespit etti. Tespit edilen patlayıcılar bomba imha ekipleri tarafından tek tek imha edildikten sonra Tatvan-Van karayolu kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Yolun trafiğe açılmasının ardından yolda bekleyen araçlar yeniden Tatvan-Van karayolunu kullanmaya başladı.

Öte yandan menfeze patlayıcı döşeyen PKK’lıların yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor. Yaşanan olaylarda can kaybı ve yaralanma olmaması nedeniyle bölge halkı derin bir nefes aldı.