Bitlis’in Tatvan İlçe Özel İdaresi tarafından, 2015 yılının ilk 6 ayında 27 köye alt ve üstyapı hizmeti ulaştırıldı.

Tatvan İlçe Özel İdaresi’nin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 2015 yılının ilk 6 ayında 27 köye yol, köy içi dolgu, köy içi parkelenmesi, kanalizasyon, içme suyu ve benzeri hizmetlerin ulaştırıldığını söyledi. Köyler için başlatılan çalışmaların yaz sezonu boyunca devam edeceğini kaydeden Kaymakam Erkan, “İlçemizde 2010 yılında 19 köye, 2011 yılında 14 köye, 2012 yılında 9 köye, 2013 yılında 13 köye, 2014 yılında 6 köye, 2015 yılında ise 27 köye yol, köy içi dolgu, köy içi parkelenmesi, kanalizasyon, içme suyu ve benzeri hizmetler ulaştırıldı.” dedi.

Şu an Tatvan’a bağlı hiçbir köyün yol sıkıntısı olmadığını bildiren Kaymakam Erkan, yapılan çalışmaların aciliyet ve ihtiyaç durumuna göre belirlendiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
“Amacımız özel idaremiz vasıtasıyla çeşitli sorunları bulunan köylerimize ulaşıp bu sorunları çözüme kavuşturmaktır. Bunun için yaz sezonu boyunca elimizden geldiğince köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle bu yılın ilk 6 ayında ciddi çalışmalar yaptık. Bu kapsamda ilçemize bağlı bulunan 57 köyden 27’sine yol, köy içi dolgu, köy içi parkelenmesi, kanalizasyon, içme suyu ve benzeri çeşitli hizmetleri ulaştırdık. Stabilize olan bütün köy ve mezraların yol yapım çalışmaları tamamlanın bir kısmı tamamlandı bir kısmının ise silindir çalışması devam ediyor. Bu anlamda şu anda ilçemize bağlı bulunan hiçbir köyümüzün yol sıkıntısı bulunmamaktadır. Köy yolları çalışmaları sona erdiğinde tüm köylerimize ulaşım çok daha rahat ve kolay olacaktır. Bu kapsamda yine köy ve mezralarımızın bir kısmının yol ve altyapıları tekrardan elden geçirildi. İnşallah bu yılın çalışma sezonu sonuna kadar hedeflediğimiz çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlar tamamlandığında köylerdeki sorunlarımız da en asgari düzeye inmiş olacaktır.”