Bitlis’in Tatvan ilçesinde sivil bir araç kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kundaklandı.

Edinilen bilgilere göre, İlçenin Hidayet Mahallesinde park halinde olan araçlara gece saat 21.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından molotof kokteyli saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırı girişimi sonucunda molotof kokteyli saldırı düzenlenen bir araçta maddi hasar oluşurken, çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine diğer araçlara yapılmak istenen saldırı girişimi engellendi.

Durumu fark edip itfaiyeye haber veren mahalle sakinleri ise araçları kundaklamaya çalışanların 3 kişi olduklarını ve taşlarla araçların camlarını kırarak içerisine molotof kokteyli attıklarını, kaçarken de geride bira şişeleriyle yapılmış molotof kokteylleri ile maske olarak kullandıkları eşarp ve etekleri bırakıp kaçtıklarını belirttiler.

Ayrıca içerisine 3 adet molotof kokteyli atılarak yakılan bir otomobil ile taşlarla camı kırılmaya çalışılan başka bir otomobilin yanı sıra bir binanın da önüne molotof kokteyli atılarak yakılmak istenildiği görüldü.

Dün gece de aynı bölgedeki araçlara molotof kokteyli atılarak yakılmak istendiği ve mahalle sakinlerinin durumu fark etmesiyle 4 kişinin olay yerinden kaçtıkları, bir aracın camlarında hasarlar oluştuğu öğrenildi.