Normalde ancak tam donanımlı bölge hastaneleri ve üniversite hastanelerinde yapılabilen 'Kalın Bağırsak Kanseri' ameliyatı, büyük bir başarıya imza atılarak ilk defa Bitlis’in Tatvan ilçesinde başarıyla yapıldı.

Karın ağrısı şikayetiyle Tatvan’daki özel hastaneye başvuran Gülçin Güvercin isimli 60 yaşındaki hastaya Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sadık Eryılmaz tarafından yapılan tetkikler sonucunda 'Kalın Bağırsak Kanseri' teşhisi konuldu. Konuyla ilgili hastanın da bilgilendirilmesinin ardından hasta Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Eryılmaz ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Yapılan 3 saatlik başarılı bir operasyonla 3 aydır karın ağrısı şikayeti bulunan 60 yaşındaki hastanın 1 metrelik bağırsağında 2’şer santim boyunda 4 adet tümör alındı. Yapılan başarılı operasyonla normalde ancak tam donanımlı bölge hastaneleri ve üniversite hastanelerinde yapılabilen 'Kalın Bağırsak Kanseri' ameliyatı bölgede ilk defa Tatvan’da gerçekleştirilmiş oldu.

Kalın bağırsak kanserinin ortalama bin insandan birinde görülebildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sadık Eryılmaz, yapılması zor olan ve ciddi bir ekipman gerektiren bu ameliyatın genellikle bölge hastaneleri yada üniversite hastanelerinde yapılabildiğini söyledi.
Kendilerinin de bölge için ilk olan böyle bir başarılı ameliyata imza attıkları ve hastayı sağlığına kavuşturmaya vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Eryılmaz, yapılan ameliyat sonucunda hastanın 1 metrelik bağırsağında 2’şer santim boyunda 4 adet tümör alındığını anlattı.

Hastanın hastanede yaklaşık 1 hafta yattıktan sonra taburcu edilebileceğini kaydeden Eryılmaz, “Hasta bize Muş’tan karın ağrısı şikayetiyle geldi. Bizde yaptığımız tetkikler sonucunda hastamıza Kalın Bağırsak Kanseri teşhisini koyarak ameliyat gerektiği aktardık. Ancak bu tür ameliyatlar hastane koşullarına ve ekipmana bağlı olarak genelde bölge hastaneleri yada üniversite hastanelerinde ancak yapılabiliyor. Bu anlamda ekibimizle birlikte ciddi bir çalışma yaparak gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve hastayı ameliyata aldık. Ameliyat beklediğimiz gibi başarılı geçti ve her hangi bir olumsuz durum yaşanmadı çok şükür. Ameliyat sonucunda hastamızın 1 metrelik bağırsağında 2’şer santim boyunda 4 adet tümör aldık. Şuan hastamızın genel durumu iyi. Muhtemelen 5 yada 6 gün içerisinde hastamızı taburcu edeceğiz. Bu ameliyat bölgede ilk kez burada yapıldı. Temennimiz bu ve buna benzer ameliyatların burada yapılması ve vatandaşların çok uzaklara gitmeye gerek kalmamasıdır.” diye konuştu.

Muş’un Bulanık İlçesinde ikamet eden ve başarılı bir ameliyat geçiren hasta Gülçin Güvercin ise, sağlık durumunun iyi olduğunu ve doktorlarına teşekkür ettiğini söyledi. Durumun iyiye gittiğini ifade eden Güvercin, "Çok memnunuz. Başarılı bir ameliyat oldu. Allah razı olsun. Çok mutluyuz. Çok şükür durumum şimdi çok daha iyi. Eğer bu ameliyat burada yapılmasaydı başka ile gitmek zorunda kalacaktık. Buda bizi ziyadesiyle yoracak ve mağdur edecekti. Ama artık oralara gitmeye gerek kalmadı. Şu anda sağlığım gayet iyi, ufak ağrılarım var sadece. İnşallah oda önümüzdeki günlerde geçer ve sağlığıma tam kavuşurum. Ben bu vesile ile başta doktoruma, ekibine ve hastane yönetimine ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.