Bitlis Valiliği’nin organizasyonuyla İstanbul’a giden Bitlis’in Tatvan ilçe merkezi muhtarları tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezmeye devam ediyor.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un da katıldığı gezi programının ilk gününde, Panorama 1453 Müzesi, Eyüp Sultan Camisi ve çevresi, Pierre Loti Tepesi, Florya Akvaryum ve Miniatürk Müzesi’ni ziyaret eden muhtarlar gezi programının ikinci gününde ise Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofyayı ve Harbiye Askeri Müzesi'ni ziyaret ederek mehteran takımının sergilediği gösteriyi izledi.

Rehberler eşliğinde her gün İstanbul’un farklı mekanlarındaki tarihi ve turistik yerleri gezme ve yerinde görme fırsatı bulun mahalle muhtarları, çektikleri hatıra fotoğraflarıyla da anı ölümsüzleştirdi.

Yapılan gezi programının ardından muhtarlar Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği’ni ziyaret ederek, dernek Başkanı Naim Tarhan ve dernek üyeleriyle görüştü. Ardından akşam yemeğinde Tatvan Kalkınma ve Dayanışma Derneği’ne (TAKAD) misafir olan muhtarlar, Dernek Başkanı Metin Aydın ve dernek üyeleriyle uzun uzun sohbet edip hasret giderdiler.

Düzenlenen gezi programının oldukça verimli geçtiğini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, gezi programı sayesinde İstanbul’daki birçok tarihi ve turistik yeri gezme ve ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Gezi programına katılan muhtarlar ise, bu tür gezi ve ziyaretlerin önemine vurgu yaparak gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.