Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde vatandaşlar Bank Asya'ya sahip çıkıyor. Sabahın erken saatlerinde bankaya akın eden vatandaşlar elde avuçta ne varsa yatırmaya geldiklerini ifade ettiler.

Bankaya destek olmaya geldiğini belirten, yapılan hukuksuzluğa tepki gösteren Hatice Solmaz, bankalarına sahip çıkacaklarını vurguladı. Parmağındaki yüzüğü, kulağındaki küpeleri alıp geldiğini kaydeden Solmaz, “Bizler bir kere daha burada adaletsizliğin ve hukuksuzluğun susturulamayacağını, bunun gibi gözdağlarına asla boyun eğmeyeceğimizi söylemek istiyoruz. Bakın şu üç gündür binlerce insan bankaya para yatırarak bankanın batırılamayacağını ve malum şahısların el koyamayacağını duyuruyor. Bir miktar biriktirdiğim paramı, yüzüğümü ve küpemi getirerek destek olmaya geldim.” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti'nde bir bankanın devlet eliyle batırılmasına karşıyız.” diyen Ömer Özay ise 28 Şubat darbe döneminde bile yaşamadıklarını bu hükümet döneminde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Özay, şöyle devam etti: “Başka bankalardan bizi arayanlar oluyor. Biz ticareti bir tarafa bıraktık. Tarafımızın belli olması adına, bankamızın ayakta kalması adına her zaman buradayız.”

"ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR"

Aldatıldıklarını ifade eden İffet Özbir de duygularını şöyle ifade etti: “Referandumda evet dedik. Çünkü Anayasa değişecekti değişmedi, bizi aldattılar. Yurt dışından arkadaşlarımızla geldik ‘evet’ dedik. ‘Aldatan bizden değildir’ diyor Efendimiz (sav). Onlar bizden değil, biz de onlardan değiliz. Bankamıza dokundurtmayız. Bankamıza dokunmasınlar. Çünki helal para onlara dokunur.”

Bank Asya bizim namusumuz diyen Kemal Bülbül ile Merih Görgülü ise herkesi Bank Asya'ya sahip çıkmaya çağırdı. Bank Asya mudileri, “Aylar önce bu banka battı diyene biz de batmadı diyoruz. Gelip paralarımızı yatırıyoruz. Ve bu paralarımızı çekmemek üzere yatırıyoruz. Bank Asya'ya helal hoş olsun.” şeklinde konuştular.