Bursa Vali Yardımcılığı'na atanan Gaziantep'in Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, tayininin bilgisi dışında olduğunu öne sürerek, “Bu hizmetlerin aksamasına neden olan kişi vebalini düşünsün.” dedi.

Son kararname ile sürpriz bir şekilde Bursa Vali Yardımcılığı’na ataman Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, veda ziyaretlerine başladı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulunu ziyaret eden Kaymakam Aydın, tayininin bilgi ve iradesi dışında olduğunu savundu. Aydın, “Gittiğim yer daha önce çalışmayı arzu ettiğim bir yer ama bu tayin bana da sürpriz oldu. Şahinbey’de görev yaptığım süre içinde bütün kesimlerle irtibatta olmaya çalıştım. Şahinbey’in Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri olan eğitimle ilgili projeler geliştirmeye gayret ettik. Kısmet bu kadarmış, buradaki işlerimizin yarım kalacağına üzülüyorum.’’ dedi.

Böyle bir kararı hiç beklemediğini kaydeden Kaymakam Aydın, ”Bilgim dışında böyle bir tayinin olması beni üzdü. Bu tasarrufu talep eden kişi hangi gerekçeyle bunu yaptı merak ediyorum. Bunu doğrusu hukuki mecraya taşımayı düşündüm ancak şu anda haklarımı saklı tutuyorum. Gün olur hukuka taşınırsa aslını öğrenmiş olurum. Gideceğim yer Bursa olduğu için bu konuyu da büyütmek istemiyorum. Bu hizmetlerin aksamasına neden olan kişi vebalini düşünsün. Bu kişi bir siyasetçi değil. Ben Gaziantep’in kalesini bile gezemeden gidiyorum. Gideceğim yer Bursa olmazsa kesinlikle dava açardım.’’ şeklinde konuştu.