Tayvanlı araştırmacılar, bugün 3 farklı sensörü prinç tanesinden daha küçük bir çipte birleştirdiğini duyurdu. Pirinç tanesinin yarısı büyüklüğünde olan ve taşınabilir cihazlarda kullanılabilecek çip, birçok kan değeri, hava durumu, fiziksel hareketler hakkında bilgi verebilecek. Proje ile 24 milyar dolar kazancın elde edilmesi bekleniyor.

Tayvan Ulusal Uygulama Araştırma laboratuvarlarında geliştirilen çipin, daha verimli, uzun süre çalışan ve aynı zamanda taşınabilir cihazlarda kullanılan bir formatta olduğu belirtildi. Toplam 3 sensör özelliğini içerisinde barındıran çip, hava durumu ve kalp atışı, tansiyon, şeker ve daha birçok kan değerini ölçmeyi başarabiliyor. Ayrıca pirinç tanesinin yarısı büyüklüğündeki bu çip, yine sensörleri sayesinde hareket hızı ve diğer fiziksel faktörleri de algılayabiliyor.

Özellikle akıllı telefon ve akıllı saat sektörünün hızla geliştiği günümüzde Tayvanlı araştırmacılar, 2019 yılına kadar bu projeden 24 milyar dolar kazanmayı hedeflediklerini açıkladı.

Teknoloji araştırma ve geliştirmeleriyle dikkat çeken Tayvan, dünya üzerindeki çiplerin yüzde 60'nın üretimini ve yüzde 12'sinin dizaynını yapıyor.