Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye genelindeki tüm adliyelerin girişlerindeki güvenlik açıklarını tespit edip, sorumlu idareciler ve güvenlik personeli hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan terör olayı sonrası avukatlara yönelik başlatılan yeni güvenlik uygulamaları üzerine; adliye girişlerinin güvenliği ile ilgili harekete geçti. TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, tüm baro başkanlarına bir yazı göndererek, adliye girişlerinde tespit ettikleri güvenlik açıklarını bildirmelerini istedi. Tespit edilen açıklarla ilgili olarak, güvenlik açığında sorumluluğu görülen idareciler ve güvenlik personeli hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Feyzioğlu tarafından tüm baro başkanlıklarına gönderilen yazı şöyle:
"31 Mart'ta İstanbul Çağlayan'daki Adliye’de yaşanan ve avukatlarla uzaktan yakından ilgisi olmayan terör saldırısı bahane edilerek avukatlara meslek itibarımızı zedeleyecek şekilde davranılan adliyelerde;
- Hâkimlerin, savcıların ve adliye personelinin duyarlı kapılardan geçirilip geçirilmediğinin denetlenmesi;
- Bu kişilerin çantalarının X-Ray cihazlarından geçirilip geçirilmediğinin denetlenmesi;
- Adliyelere giren her türlü koli, dosya vs. gibi malzemelerin X-Ray cihazından geçirilip geçirilmediğinin denetlenmesi;
- Güvenlik zaafı yaratan uygulamaların, sorumluluğu görülen idareciler ve güvenlik personeli hakkında Baro Başkanlığınızla birlikte yapacağımız suç duyurularına esas olmak üzere Birlik Başkanlığımıza bildirilmesi konusunda gereğini bilgilerinize sunarım."