Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, rehin alındıktan sonra öldürülen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için çok üzgün olduklarını söyledi. Feyzioğlu, "Bu acı hepimizin acısı. Avukat, hakim, savcı, adli personel, vatandaş.... Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı katındaki odasına silahlı kişilerce rehin alındıktan sonra vurularak öldürülmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

"Çok üzgünüz. Bu acı hepimizin acısı." diyen Feyzioğlu, yazılı açıklamasında şunları söyledi: "Avukat, hakim, savcı, adli personel, vatandaş.... Milletimizin başı sağ olsun. Savcımızın eşinin ellerini tutup, 'bir şey olmayacak inşallah' demiştim. Onu düşünüyorum... Kahroluyorum.

Olay bu kadar sıcakken, siyasi fırsatçılık yaparak avukatları suçlayan açıklamalar yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz.

Adliyelerin güvenlik zaafı olarak avukatlar gösterilemez. Piyasadan avukat cübbesi gibi, rahatlıkla hâkim veya savcı cübbesi de temin edilebilir. Olayın avukatlarla veya avukatlıkla bir ilgisi yoktur.

Adliyeler; avukatların, hâkimlerin, savcıların çalışma yerleridir. Güvenliğin arttırılması için ilgililerle birlikte hareket etmeye elbette hazırız. Hâkim ve savcılarla avukatlar arasında ayrımcılık yapmayan tedbirleri elbette birlikte geliştiririz. Yeter ki acıyı siyaseten istismar etmesin kimse.

Milletimizin ve avukat, hâkim, savcı camiasının başı sağ olsun."