Aydın Barosu’nun düzenlediği plaket töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, bugün Türkiye’nin en büyük sıkıntısının keyfilik olduğunu söyledi. Türkiye’de hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukuku olduğunu belirterek, “Adliyede, hastanede, sokakta, trafikte keyfilik. Yüksek yargıda keyfilik. Belediyede keyfilik. Her noktada keyfilik, Türkiye’nin en büyük sorunudur. Bu keyfiliğin altındaki sebep, hukukun üstün olması yerine, üstünlerin hukukunun giderek baskın çıkmasıdır. Bir yerde hukuk üstün değil, üstünün hukuku geçerliyse üstünü tanıyan iş takipçileri orada geçerli olur, avukat değil.” dedi.

Baronun sosyal tesislerinde, meslekte belli bir yılını dolduran Aydınlı 21, Denizlili 4 avukata plaket töreninde konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Türkiye’de hala yurttaşlarımızın önemli bir kısmı hukuka, adalete, aydınlık bir geleceğe inanıyorsa, hala hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde çözüm bulunacaktır eninde sonunda diyorsa kendinizle lütfen gurur duyun. Hem de bayağı bir gurur duyun. Türkiye’de bu umudu son beş yıldır ayakta tutan ve mücadele ettiğimizde mutlaka başaracağız dedirten siz oldunuz. Bu ülkenin başka kurumları birer birer çökerken ve baskıya boyun eğerken avukatların binlerce yıllık misyonlarını bir kez daha bu ülkede hayata geçirdik. Ben her bir meslekdaşımla hak mücadelesinin asli unsuru olduğu için gurur duyuyorum. Bugüne kadar hak dağıtmak ve hak için mücadele etmekle görevli olan avukatlar, bugünün Türkiye’sinde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü özgürlükler, demokrasi, insan hakları paydasında sağlamakla artık yükümlüdür.” dedi. Türkiye'nin, kendisine medeni ve demokratik diyen ülkeler içerisinde sınavsız avukatlık yapılan tek devlet olduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Çözüm, hukukun üstünlüğü ve avukat sayısını sınırlamak. Bu ikisi yapılmadığı takdirde bu mesleğin de hukuk devletinin de demokrasinin de sürdürülebilirliği kalmamıştır. Bütün bunları, siyaset yapıyor diye suçlayanlara bir kez daha izah edeyim. Dibine kadar siyaset yapıyorum. Sonuna kadar siyaset yapıyorum. Bu görevde olduğum sürece, nefes aldığım sürece, ölene kadar da bu siyaseti yapmaya devam edeceğim. Bu sandığınız popülist, ucuz, sığ siyaset değildir.” dedi.

Barolar olarak omuz muza hak ve hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ise, “Hattâ savunmayı savunmak zorunda kalıyoruz. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, bu görevimizi yapmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Barolar olarak iki yönlü görevimiz var. Meslektaşlarımıza hizmet etmek, ancak bundan daha değerli, aslında varlık sebebimiz olan Avukatlık Yasası'nın bize yüklediği görev olarak halkımızın, en temel insan hakları başta olmak üzere bütün haklarını savunmak, avukatların haklarını savunmak. Yaptığımızın adı, savunmamızın adı müdafaa-i hukuktur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hakkın hukukun artık yok edildiği, edilmeye çalışıldığı diye cümleler kuruyorduk farkındaysanız. Arık hukuku, hukuka dair cümlelerle izah etmenin imkansız olduğu günlerdeyiz. Buna rağmen biz hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.