Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, seçimlerden önce Suriye'ye tezkereye olumsuz oy verenlerin, bugün de geri çevirmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "Bunu hele bir koalisyon kurulsun diye öteleyenler, bir sabah geri dönülmez bir maceraya girdiğimizi görürsek, bizi maceraya sokanlar kadar sorumlu olurlar. O sebeple o tezkerenin ivedilikle geri alınmasını talep ediyoruz." dedi.

Muğla Barosu tarafından avukatlık mesleğinde 40 ve 50 yılını dolduranlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde plaket, mesleğe yeni katılan adaylar için ant içme töreni düzenlendi. Törene TBB Başkanı Feyzioğlu, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda avukat katıldı.

TBB Başkanı Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, mesleğinin sürdürülebilmesi ve hukuk devletinin inşa edilebilmesi için avukatlığa girişin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Yeni kurulacak hükümet ve parlamentodan meslekleri adına öncelikli beklentilerinin içinde avukatlık sınavının olduğunu anlatan Feyzioğlu, "Staja girişin ve çıkışın sınava bağlanması artık bizler açısından ortaya vadeye yönelik bir istek olmaktan çıkmış yarına ulaşabilmenin zorunlu koşulu haline gelmiştir. 87 bin avukat, 10 bin stajyer avukat ve 48 bin hukuk fakültesi öğrencisi ki 5 yıl içerisinde bu sayımızın yüzde 50 artacağı anlamına geliyor. Eğer Muğla'da ekonomi yüzde 50 büyümeyecekse demek ki bugünü beş yıl içerisinde arar hale geleceğiz. Bugünü bile. Bunun bu şekilde sürdürülmesinin imkânı yoktur. Kaldı ki 109 hukuk fakültesiyle meslekte kalitenin de ne hale geldiği uzun açıklamalara ihtiyaç göstermeyecek bir gerçekliktir." ifadelerini kullandı.

DİBİNE KADAR SİYASET YAPIYORUZ

Feyzioğlu, Barolar Birliği olarak getirecekleri her türlü düzenlemenin büyük kitleyi rahatsız ettiğini dile getirerek, "Bizim toplum önderleri olarak avukatlıkta kalitenin düşmesinin toplumda hukuk kalitesinin düşmesine ve buna bağlı olarak hukuki güvenliğin eksilmesine sebebiyet verdiğini anlatmamız gerekiyor. Bizim yaptığımız aslında toplumun menfaatine bir davranış. Yine de popülizmden uzak bir üst siyaseti takip ediyoruz. Barolar Birliği'ne 'siyaset yapıyor' diyenlere buradan iki çift sözüm var. Sonuna kadar ve dibine kadar siyaset yapıyoruz. Ama bu siyaset alışık oldukları ucuz popülist siyasi parti siyaseti değil biz avukatlara yakışır bir üst düzey siyasettir. Bizi takip ederlerse memleketin hayrına iş yaparlar, eğer takip etmezlerse maalesef kendi popülizmleri içinde kaybolur diğerler ama topluma giderken zarar verirler." şeklinde konuştu.

SURİYE TEZKERESİ İVEDİLİKLE GERİ ALINMALI

Muğla’dan siyasilere çağrıda bulunan Metin Feyzioğlu, "Seçimlerden önce Suriye tezkeresine olumsuz oy veren siyasi partilerin bugün mecliste sayısal olarak çoğunlukta olduğu gerçeği karşısında başta bunlar ve tüm milletvekilleri olmak üzere Suriye’ye bir maceraya girilmesi tehlikesine karşın buna izin verdiği iddia edilen tezkerenin herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermemek adına yeni bir parlamento kararıyla geri alınması gerekir. Bunu hele bir koalisyon kurulsun diye öteleyenler bir sabah geri dönülmez bir maceraya girdiğimizi görürsek bizi maceraya sokanlar kadar sorumlu olurlar. O sebeple o tezkerenin ivedilikle geri alınmasını talep etmek yine hukukçu olarak bizim namus vazifemizdir." diye konuştu.

Metin Feyzioğlu, konuşmanın ardından ant içerek mesleğe yeni adım atan Fatmagül İlkay Keresteci'ye Avukatlık ruhsatını verdi. Daha sonra mesleklerinde 40 ve 50 yılını geriden bırakan avukatlara plaketlerini takdim etti.