Türkiye Barolar Birliği (TBB) 33. Olağan Mali Genel Kurulu Van’da yapılıyor. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, illerin baro başkanları, delegeler ve avukatların katıldığı genel kurulda, plaket krizi yaşandı. Önceki dönemlerde TBB kurullarında görev yapan avukatlara plaket verilirken çağrılan Ankara Barosu Saymanı Mahmut Karatekin, Feyzioğlu'nu protesto ettiğini söyleyerek plaketi masaya koydu.

Kürsüye çıkıp kısa bir konuşma yapan Karatekin, "Baroların seçimlerine karışmayan, barolar arasında ayrım yapmayan, odasının bulunduğu katı güvenlik çemberi içine almayan, siyasi ikbal yerine, mesleğin ve meslektaşların sorunlarıyla ilgilenen bir Barolar Birliği başkanı özlüyorum. Bu düşüncelerle bu plaketi kabul etmem kişiliğime, meslek etiğime, inandığım değerlere aykırı olacaktır. Bu nedenle bu plaketi, Sayın Barolar Birliği Başkanı'na aynen iade ediyorum. Saygılar sunuyorum." dedi.

Genel kurulda konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu ise avukat meslektaşlarının dövüldüğünü, saldırıya uğradığını, fiili saldırılara maruz kaldığını, özel güvenlik görevlileri tarafından hastanelik edildiğini söyledi. Türkiye'de örgütlü gücü bulunan ve haklarının peşinde koşan avukatların birçok sıkıntıyla karşılaştığını belirterek, "Bir ülkede avukatların başına bunlar geliyorsa avukat olmayanların başına nelerin geldiğini artık tahmin bile edemiyoruz. Bu saldırılara karşı barolarımız, omuz omuza mücadele etmektedir. Adalet mekanizmasına güvendeki büyük düşüş ve siyasi atmosferin hiç olmadığı kadar kutuplaşması, avukatları sistemin aksaklığının mağduru yapmaktadır. Barolarımız, her meslektaşımızın başında bir polis bulunmasını sağlayamaz ama esasa müessir olan çözüm, kuşkusuz adalet mekanizmasını adalet dağıtır hale getirmek ve toplumdaki keskin dili sona erdirmek olmalıdır." dedi.

TBB 33. Olağan Mali Genel Kurulu, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam ediyor.