Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar, Hakkari Dağlıca ve Iğdır’da gerçekleştirilen saldırılar ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütünün devlete karşı bir kalkışmayı sağlayacak boyutta nasıl silah depoladığının, yolları nasıl ve ne zaman mayınladığının, ülkenin bir bölümünde egemenliğin terör örgütüne devredildiği algısı yaratacak şekilde otorite boşluğunun ne şekilde oluştuğunun yetkili mercilerce açıklanmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TBB ve baroların ortak yazılı açıklaması şu şekilde: “Bölücü terör örgütünün Dağlıca ve Iğdır’da gerçekleştirdiği alçakça saldırılar, teröre karşı akıllı, kararlı ve tek vücut olmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Devletimizin terörle mücadelede hukuka uygun atacağı her adımı Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak desteklediğimizi; yurt içinde ve yurt dışında bölücü terör örgütünün taban kazanmaması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya, Türk Milleti'nin birliğini bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecektir. Çözüm, yetmiş yedi milyonun, millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasıdır. Bugün, başta siyaset kurumu olmak üzere demokrasinin tüm taşıyıcı unsurlarına ve tek tek bütün vatandaşlarımıza düşen ödev, bu kucaklaşmanın sağlanması için bütün gücüyle mücadele etmektir.

Öte yandan, bölücü terör örgütünün devlete karşı bir kalkışmayı sağlayacak boyutta nasıl silah depoladığının, yolları nasıl ve ne zaman mayınladığının, ülkenin bir bölümünde egemenliğin terör örgütüne devredildiği algısı yaratacak şekilde otorite boşluğunun ne şekilde oluştuğunun yetkili mercilerce açıklanmasını bekliyoruz.

En son Dağlıca ve Iğdır’daki alçakça saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”