Türkiye Barolar Birliği (TBB) kuruluşun 46. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Mesajda “Son günlerde ulusal güvenliğimize yönelik hain saldırılarda şehit olan askerlerimizi ve güvenlik görevlilerimizi bir kez daha saygı ile anıyor, kendilerine rahmet, yaralananlara şifalar diliyoruz. Bütün bu yaşananların temelinde demokrasimizin eksiklerinin giderilememesinin yattığını, erkler ayrımını ve gerçek hukuk devletini işlevli kılmamız gerektiğini ısrarla ve yeniden belirtiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kuruluşunun 46. Yılı nedeni ile Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu adına TBB Başkanı Metin Feyzioğlu bir mesaj yayımladı. Türkiye Barolar Birliği’nin kurulduğundan bu yana barolar ve avukatlarla birlikte hak ve özgürlüklerin koruyucusu, hukuk devleti mücadelesinin öncüsü ve savunucusu olduğunu belirten Feyzioğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Savunmanın kendini savunmak zorunda bırakıldığı, hukuk devleti ilkelerinden giderek uzaklaşıldığı bir ortamda, avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak üstlendiğimiz görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bu bilinçle demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü en büyük güçle savunarak görevimizi sürdürüyoruz.

Mesleğimizin yaşamsal boyuta ulaşmış sorunlarının çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasında destek görmeyip engellerle karşılasak da; adaletin sağlanmasında, mesleğimizin gelişimini ve sürdürebilirliğini güvence altına almak ve ortak sorunlara çözümler üretme görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bunun yanında, savunma hakkının güvencesini oluşturan hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı, özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi gibi temel konularda da sorumluluk üstlenerek eksiksiz demokrasiye ulaşma çabalarımızı sürdürüyoruz.

Toplumumuzun ve meslektaşlarımızın Türkiye Barolar Birliği’nden beklentisi çok yüksektir, bu takdir ve güveni kazanmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu beklentiyi karşılayabilmek için sorun yaşanan her yerde; adliyelerden duruşma salonlarına, cezaevlerinden madenlere kadar haksızlığa uğrayanların yanında olmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede, çevre hakkının korunmasında insani ve hukuki desteklerimizle sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Daha fazla özgürlük, herkes için adalet ve daha iyi bir gelecek özlemlerimizin herkesin benimsediği toplumsal bir hedef haline getirilmesine kararlılıkla çalışıyoruz.

YAŞANANLARIN TEMELİNDE DEMOKRASİMİZİN EKSİKLERİNİN GİDERİLEMEMESİNİN YATTIĞINI ISRARLA VE YENİDEN BELİRTİYORUZ

Son günlerde ulusal güvenliğimize yönelik hain saldırılarda şehit olan askerlerimizi ve güvenlik görevlilerimizi bir kez daha saygı ile anıyor, kendilerine rahmet, yaralananlara şifalar diliyoruz. Bütün bu yaşananların temelinde demokrasimizin eksiklerinin giderilememesinin yattığını, erkler ayrımını ve gerçek hukuk devletini işlevli kılmamız gerektiğini ısrarla ve yeniden belirtiyoruz.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulları olarak barolarımız ve tüm meslektaşlarımızla kuruluşumuzun 46’ıncı yılını kutlarken; büyük Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlığın ışıklı yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizi yüce Milletimize bir kez daha saygıyla duyuruyor, başta kurucularımız olmak üzere mesleğimize emeği geçen ve sonsuzluğa göçen tüm meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, hayatta olanlara esenlikler diliyoruz.”