Türkiye Barolar Birliği (TBB) 2015-2106 adlı yıl açılışını yaptığı alternatif programla kutladı. Programda koronun türkülerine zeybekler eşlik ettik. Zeybeklere de programa katılan davetliler eşlik etti. Programın bu şekilde kutlanmasına ise Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç tepki gösterdi.

TBB, adli yıl açılışlarında başkanın konuşmasının kaldırılması sebebi ile alternatif adli yıl açılış programı düzenledi. Programa Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra çok sayıda baro başkanı ve Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA), Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ile Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) temsilcileri katıldı. TBB Başkanı Feyzioğlu konukları ile tek tek ilgilendi ve Kılıçdaroğlu’nu kapıda karşıladı. Programa katılan bazı konular ile öz çekim yaptı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Türk Halkı Müziği topluluğu bir dinleti yaptı. Türk Halk Müziği topluluğunun dinletisine zeybekler eşlik etti. Zeybeklere de programa katılan başta İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal olmak üzere çok sayıda davetli eşlik etti.

TBB Başkanı Feyzioğlu konuşmasının ardından programa katılan baro başkanlarını teker teker sahneye çağırdı. Sahneye çağrılan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç programda müzik dinletisi yapılmasına tepki gösterdi. ülkenin yangın yerine döndüğünü kaydeden Konaç, “Burada Seymenler oynarken, o çok güzel sanat sunumları yapılırken gözümün önünden her gün verdiğimiz şehitler geçti. Dedim ki ‘acaba barolar birliğinin toplantısında bu görüntü ile ilgili barolar neler yapıyor. Halktan kopuk mu, şehitleri unuttular mı? Yoksa bu manzara onların farklı bir gündemi olduğunu mu gösteriyor?’ anlamında kendi kendime hayal ettim. Konuşulan şeyler var ki biz bu gündemden asla kopuk değiliz. Her gün vicdanımız, gönlümüz gelen şehit haberleri ile beraber kan ağlıyor.” ifadelerini kullandı.

“BEN BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI’NI ÇOK SEVİYORUM”

Konaç açıklamasını şöyle tamamladı: “Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı çok seviyorum. Ben ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanını da çok seviyorum. Siyaseten bu ülkeye hizmet etmek için elini taşın altına koyan bütün siyasetçilerimizi çok seviyorum. Çünkü bugün bir olma günü, vatana, toprağa, bayrağa sahip çıkma günüdür.”