Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, baba ocağı Sivas'ın Gürün ilçesine geldi. Burada vatandaşlara seslenen Yılmaz, “Geçmişteki kırgınlıkları unutmamız lazım. Bir olacağız, beraber olacağız. Hacı Bektaşi’nin ifadesiyle ‘Canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım.’ Böyle olursak evlatlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakırız” dedi.

Sivas’ta kurum ve kuruluşlarla bayramlaşan TBMM Başkanı Yılmaz, daha sonra baba ocağı Gürün’e geldi. Meclis Başkanı seçildikten sonra ilk kez ilçesine gelen Yılmaz’a hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ulu Camii önünde bulunan çay bahçesinde ilçe protokolü ve vatandaşlar ile bayramlaştı. Burada konuşan Yılmaz, bayramların geçmişteki kırgınlıkları unutma günleri olduğunu belirterek, “Biz bir olursak, beraber olursak, birliğimizi güçlendirirsek Türkiye daha güçlü olur. Türkiye büyük olursa, güçlü olursa işte biz bu vatanı almış olduğumuz şehitlerimize vefa borcumuzu ödemiş oluruz. Bir olursak, beraber olursak, güçlü olursak evlatlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakırız. Bunun şartı bir ve beraber olmamızdır. Geçmişteki kırgınlıkları unutmamız lazım. Bir olacağız, beraber olacağız. Hacı Bektaşi’nin ifadesiyle ‘Canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım’ ” ifadelerini kullandı.

“Bizim bu coğrafya zor, bu coğrafya bizim kaderimizdir, başka yere taşınabilmekte mümkün değil. Herkesin gideceği bir yeri var, ancak Türkiye’nin gidecek başka bir yeri yok” diyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dolayısıyla bu coğrafyaya sahip olmamız lazım. Bu coğrafyayı korumak için yedi düvele karşı mücadele ediyoruz. Malazgirt’ten bu yana da bu coğrafyayı korumak için yedi düvele karşı mücadele ediyoruz. Hala da bitmedi ve bundan sonra daha çok bir ve beraber olmamız lazım ki bu topraklar üzerine plan kuranların planlarını boşa çıkartalım. Cenab-ı Allah’a hamd olsun, bin yıldır bu topraklarda yaşıyorsak, bu ana kadar yapılan planları boşa çıktı demektir. Nasıl sağladık? Birlik beraberlikle. İnşallah bundan sonra bir ve beraber olursak bundan sonra da yedi düvelin bu topraklar ve bu millet için yapmış oldukları planları boşa çıkartırız.”

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, daha sonra Sivas’ta TEOG sınavında 500 tam puan alan 7 öğrenciden biri olduğu ifade edilen Gül Hilal Gürlekce’ye altın hediye ederek, ailesine teşekkür etti.