Sivas'ta TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı iftar programında binlerce insan, aynı sofrada buluşarak birlik ve beraberlik örneği sergiledi.

‘Binlerce İnsan Tek Bir Sofra’ sloganıyla düzenlenen iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İftar programına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Alim Barut, CHP Milletvekili Ali Akyıldız, AK Parti milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, il protokolü ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İftar sonrası bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivaslının Ramazanın birlik ayı olduğunu gösterdiğine vurgu yaparak, “Bir sofranın etrafında bir aile toplanır. İşte Sivaslılar büyük bir aile olduğunu bugün gösterdi. Biz bir ve beraber olursak inşallah çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bizim ayrıldığımız noktalar çok az, çok küçük, ama bir olduğumuz noktalar hem çok fazla hem de çok büyük. Biz bin yıldır bu topraklarda beraber yaşadık. Bundan sonra da inşallah birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Kadir gecesi nedeniyle Cenab-ı Allah’ın bütün duaları kabul ettiğini hatırlatan İsmet Yılmaz, bu gecede birlik ve beraberlik için dua edilmesini isteyerek, şöyle devam etti: “Duamız odur ki; Allah milletimizin ve Sivas’ımızın birliğini ve ağız tadını bozmasın. Cenab-ı Allah inşallah birlik ve beraberlik içerisinde nice Ramazanlara ve Kadir gecelerine ve yüz akıyla birlikte bayrama ulaştırsın. Bu gece çok dua etmememiz lazım. Arif Nihat Asya’nın dua şiirinden esinlenerek diyoruz ki; Yarabbi, camilerimizi ezansız, minarelerimizi mahyasız, yılları Ramazansız, bizleri sevgisiz ve vatansız, milletimizi Müslümansız bırakma’ bu duayı inşallah yaparsak, bir ve beraber olursak inşallah çok daha güzel günleri göreceğiz. Katılımlarınız ile Sivas’ın bir aile olduğunu gösteren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum”

CHP Milletvekili Ali Akyıldız da Ortadoğu’da yaşan zulümlere işaret etti. Ölenlerin ve öldürenlerin ‘Allahü Ekber’ dediğini kaydeden Akyıldız, şunları söyledi: “Bir sofranın etrafında buluşturan ve hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah kalbinizi de yaklaşan bayramınızı da mübarek etsin. Sevgiye, dostluğa ve barışa vesile olsun. Etrafımız kan gölü, ölende öldüren de ‘Allahü Ekber’ diyor. Onun için bu dostluğu, birlik ve beraberliğin değerini kaybetmeden bilmek lazım”

Konuşmaların ardından iftara katkı sunan kurum ve kuruluşlara plaket takdim edilmesiyle program sonra erdi. Hacı Kadirov Çeçen Vakfının plaketini Kültür Bakan Yardımcısı İsmail Şavhalov teslim aldı.